..

.. Zdroj: Acomware

Nespavost, pocení a plísně v bytě mají společné řešení. Jaké?

Chodíte z práce unavená, přitom v posteli ne a ne zabrat? Štvou vás všudypřítomné chuchvalce prachu, ale nestíháte je uklízet? Zachrání vás „obyčejná“ mobilní klimatizace. Nevěříte?

On: „Zlato, už zhasni, prosím…“ Rozčilujete sebe i partnera věčným převalováním v posteli? Většinou za to může nahromaděný stres, který nedovoluje hlavě vypnout. Spíš než počítání oveček pomáhají uklidňující monotónní zvuky podobné těm, které jsme slýchali před narozením v matčině břiše. Říká se jim také bílý šum. I když si jej pustíte jen potichu, mozek se na jeho vlnu rychle naladí. Vnímá jej dokonce intenzivněji než štěkot sousedova psa. Spánek navozený bílým šumem bývá vydatnější a delší.

Kde bílý šum hledat? Na internetu najdete spoustu nahrávek zurčících potůčků, šumění větru nebo bubnování deště. Umělé zvuky – třeba z puštěné digestoře nebo klimatizace – většinou fungují ještě lépe, protože si je náš mozek nespojuje s ničím konkrétním. Bodují také při uspávání miminek.

Ona: „Zhasnu, až ty se umyješ“ Nadměrné pocení už zničilo nejeden vztah. Nejde o pot samotný, ale o charakteristický nakyslý zápach. Ten způsobují bakterie, které jej rozkládají. V horku a „stojatém“ vydýchaném vzduchu jsou o to aktivnější. Další důvod, proč nechávat puštěnou klimatizaci – vzduch díky ní pořád cirkuluje.

Nerudný partner? Vystěhujte plísně, a bude líp Plísně ubírají energii a u citlivých jedinců vedou až k depresím. Podívejte se do všech rohů, koutů a za nábytek. Pokud tam uvidíte černo-zelené skvrnky, zahajte útok. Zeď oškrábejte, nejlépe až na cihlu, ošetřete penetrací a znovu vymalujte. Pokud žádnou plíseň neobjevíte, udělejte vše pro to, aby šanci ani nedostala. Byt nepřetápějte, pravidelně větrejte a hlídejte vlhkost. Zdá se vám to moc pracné? Vše za vás opět ohlídá dobrá klimatizace.

..
.. | Zdroj: Acomware

Čím ještě domácí klimatizace poslouží?Osvěžuje a čistí vzduch od alergenů – filtry „vyzobávají“ prachové a pylové částečky i některé viry. V takovém prostředí se lépe dýchá. Dokonce zbavuje i problémů s únavou, soustředěním nebo bolestmi hlavy. • Pomůže s úklidem – filtrace zachycuje opravdu jemné mikroby včetně výtrusů roztočů. V bytě se tak sníží prašnost. • Přitápí v mimotopné sezóně – bydlíte v paneláku s dálkovým teplovodem a nechcete klepat kosu, než „začnou topit“? Klimatizace poslouží i jako elektrické topení. Po sezóně můžete celý přístroj jednoduše sbalit a zavřít do skříně nebo komory.

Jak vybrat tu nejlepší mobilní klimatizaci? Podle objemu prostoru. Jednoduše vynásobte rozměry podlahové plochy s výškou zdi. Například do ložnice o rozměrech 2 × 4 × 3 metry potřebujete model, který zvládne alespoň 24 m3. Ideálně o něco více, protože nábytek a další „terénní nerovnosti“ kladou klimatizování drobné překážky. Dnešní klimatizace běžně zvládnou vychladit i 80–120 m3, tedy celý byt. Z dalších kritérií zohledněte především kvalitu filtru. Výborné jsou třeba plisované HEPA filtry ze skelných vláken. V létě oceníte funkci rychlochlazení, která do 5 minut upraví teplotu na příjemných 18 °C.

ZDE se podívejte na video, jak vybrat mobilní klimatizaci.

Instalaci zvládnete během 5 minut Přístroj jednoduše umístěte co nejblíže oknu. Tam vyvedete horký vzduch. Existují už i šikovné instalační sady do oken, díky nimž při klimatizování nevětráte. Zvyšuje se tak účinnost a šetří náklady. Horký vzduch můžete vyvést i do komína.

Máte další otázky k výběru nebo instalaci mobilní klimatizace? Obraťte se odborníky z AP Servisu. Spotřebič vám zdarma dovezou a nabízejí i autorizované opravy.