Vařit efektivně lze nejen v restauraci, ale také doma. Přinášíme vám užitečné rady od mistrů české gastronomie, tipy na zajímavá vylepšení i nejlepší technologické pomocníky. Dopřejte si supertiché pomocníky. Myčku s hlučností okolo 40 dB můžete pustit i v noci. Tichý chod spotřebiče vás určitě nevzbudí.
1. Ukládejte intuitivně
Nejpoužívanější nádobí mějte vždy na dosah. Ideální je 1 místo, na které pohodlně dosáhnete od sporáku, aniž byste museli šplhat nahoru nebo si zbytečně ohýbat záda. Nejméně používané vybavení klidně zastrčte do spodní části linky nebo do horních pater skříněk.
Efektivním řešením problému je otevřený policový nebo závěsný systém, který můžete doplnit i praktickým závěsným systémem s háčky, magnetickými držáky na nože, případně kořenkami a stojánky. Oceníte to nejen pro snadný přístup, ale hlavně pro větší přehlednost.
Nože zasuňte do stabilního bloku ze dřeva nebo upevněte na stěnu na magnetickou lištu. Krájecích podložek se vyplatí mít několik druhů. Umístit je můžete na stojánek nebo zavěsit na háčky. V případě, že nemáte na pracovní desce místa nazbyt, můžete si pomoci výsuvným prkénkem. Budete ho mít stále po ruce a zároveň ochráníte desku před rýhami a vrypy.