...

... Zdroj: red

Nudí vás obyčejný běh? Zkuste ultratrail, OCR závod, nordic running nebo plogging

Běháte už nějakou dobu a dostali jste se do fáze, kdy máte potřebu běh nějak ozvláštnit? Nebo jste uběhli maratón a teď přemýšlíte, jakou další metu dobýt? Pak jsou následující tipy přesně pro vás. Jaké další druhy běhu můžete vyzkoušet a co vám přinesou?

Plogging

Jeden z největších trendů současnosti se dostal i do sportu, konkrétně do běhání. O co jde? Běžíte a sbíráte odpadky. Přidanou hodnotou tohoto běhu je nejen váš dobrý pocit, že jste udělali něco pro planetu. Vy sami totiž při ohýbání procvičíte i jiné svalové skupiny. Svými "úlovky" se pak můžete chlubit i na sociálních sítích.

Štafetové závody

Běhat sám je fajn, ale mnozí z nás podají mnohem lepší výkon (a mnohem lépe si to užijí) až ve chvíli, kdy to nechtějí zkazit druhým. Je to náročné, jste z toho nervózní, ale přesto do toho jdete znovu a znovu. Je to totiž jedinečný zážitek. Vyzkoušet můžete například Vltava run, Nomen run nebo závod Sněžka-Praha.

Vyzkoušejte také závody Superlife.cz.

Ultratraily

Maratón máte za sebou, tak co dál? Mnoho běžců chce stále překonávat vyšší mety a sami sebe. Pokud k nim patříte, určitě vás osloví ultratrailové závody. Ty prověří nejen vaši fyzičku a trénovanost, ale také psychiku. Dlouhé závody totiž řídí hlavně hlava. Zkuste například Beskydskou sedmičku, Horskou výzvu nebo Krakonošovu stovku.

Skyrunning

Když milujete přírodu a hory, pak je tento druh pohybu přesně pro vás! Náročné trailové závody vedou až na vrcholky hor, tam vás ovšem čekají takové výhledy, že zapomenete na tu námahu a budete to chtít brzy zopakovat.

Nordic running

Milan Kůtek, zakladatel tohoto sportu, spojil běh s tréninkem na běžkách. Běh s holemi je velmi fyzicky náročný, ale je to skvělá příprava pro každého běžce. Posiluje i další svalové skupiny, trénuje fyzičku, odlehčuje kloubům a podporuje kardiovaskulární systém.

OCR závody

Překážkové závody jsou velkou výzvou. Tady musíte být nejen dobrý běžec, ale chce to i sílu. Překážky jsou různé – od vodních přes šplhání po lanech po přelézání lavic, navíc nosíte těžká závaží a překonáváte sami sebe. Adrenalin a výzva, to jsou ta správná slova, která tento druh pohybu charakterizují.

Článek vyšel v časopise Dieta. Aktuální číslo můžete koupit na www.ikiosek.cz.

...
... | Zdroj: red

Zajímá vás blížící se MS v hokeji? Zde můžete sledovat hokejové zápasy on-line.