Ilustrační fotografie

Ilustrační fotografie Zdroj: Instagram @kendalljenner

Žhavý hit na Instagramu: Póza á la plameňák!

Motiv plameňáků byl v posledních dvou letech naprostý hit, který ovládl nejenom módu, ale i veškeré doplňky. Zkrátka, kdo neměl něco s plameňáky, jako by neexistoval. Letos je sice nahradily ultra roztomilé lamičky, ale tihle růžoví vodní ptáci se jen tak ze hry vyšoupnout nedají! Jak teď ovládají Instagram?

Všimli jste si, že poslední dobou hodně slavných instagramových hvězd pózuje na fotkách podobně? Není to náhoda! Aktuálně je totiž velkým hitem takzvaná póza na plameňáka. Není sice nijak pohodlná, ale za to prý výjimečně lichotivá. Spočívá v tom, že stojíte jen na jedné noze a druhou máte pokrčenou (stejně jako plameňáci).

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Beyoncé (@beyonce),Čec 12, 2018 v 5:32 PDT

Když se opravdu dobře naštelujete, docílíte optického prodloužení nohou a celkového zeštíhlení celé postavy. Pokud chcete populární pózu vyzkoušet, raději si asi na začátek stoupněte k něčemu, čeho se můžete chytit, ať vaše pózování neskončí rozbitým kolenem. "Holky" na Instagramu to určitě taky chvíli trénovaly, než našly ten správný grif.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Hailey Rhode Bieber (@haileybieber),Čen 7, 2019 v 11:27 PDT

Zobrazit příspěvek na Instagramu

@prada summer camp 🎾🧪 tap to shop now !!! #PradaSS19 #PradaSidonie #ad

Příspěvek sdílený Gigi Hadid (@gigihadid),Kvě 9, 2019 v 9:26 PDT

V minulosti již pár podobných (rychlo)hitů bylo. Například loni frčela póza s názvem "headache pose" nebo "migraine pose", při které bylo podstatné opírat se rukou o hlavu, jako když vás bolí hlava. Pózování s rukama na obličeji proslavila známá make-up artistka slavných Nam Vo. Podle ní jsou ruce skvělým pomocníkem, jak obličej na fotku maximálně vylepšit. Když si hlavu správně chytnete, natáhnete si kůži, zvýrazníte lícní kosti a zvednete obočí. V podstatě tato póza funguje jako dočasný facelift.