.

. Zdroj: Photo © Hulu/George Kraychyk

Seriály, o kterých se mluví a které musíte vidět

Jak si zkrátit dlouhý čas strávený doma? Máme pro vás tipy na dvanáct seriálů, díky kterým alespoň na chvilku zapomenete na současnou situaci. 

This Is Us (Tohle jsme my)

Pokud si chcete občas pobrečet a nechat se naprosto vtáhnout do děje, americký dramatický seriál This Is Us je pro to jako stvořený. Do rodiny Pearsonových se okamžitě zamilujete a téměř bez dechu budete sledovat jejich životní osudy. Aktuálně běží na televizní stanici NBC již čtvrtá série. První tři řady můžete sledovat na České televizi.

Žánr: Drama

Hrají: Milo Ventimiglia, Mandy Moore, Sterling K. Brown, Chrissy Metz, Justin Hartley, Susan Kelechi Watson a další

Hodnocení na ČSFD: 86 %

Tohle jsme my
Tohle jsme my | Zdroj: Photo © Canadian Television (CTV)

The Handmaid's Tale (Příběh služebnice)

Letos se dočkáme již čtvrté řady seriálu Příběh služebnice. Kdo z vás se ještě neponořil do hlubin dystopického Gileádu, který považuje ženy pouze za rodičky dětí a služebné, je pravý čas začít! Krutost, kterou adaptace románu Margaret Atwood zobrazuje, je jen pro silné povahy. A skvělý herecký výkon Elisabeth Moss váš zážitek ještě umocní. První dvě řady můžete sledovat na České televizi.

Žánr: Sci-fi drama

Hrají: Elisabeth Moss, Alexis Bledel, Joseph Fiennes, Max Minghella, Yvonne Strahovski, Samira Wiley a další

Hodnocení na ČSFD: 83 %

.
. | Zdroj: Photo © Hulu/George Kraychyk

Big Little Lies (Sedmilhářky)

Další ze seriálů, o kterých se mluví snad všude. A není se čemu divit, protože takhle hvězdné obsazení dlouho žádný seriál nenabídl. Obě série mají sedm dílů, ve kterých se seznámíte s ženami, z nichž každá skrývá své osobní tajemství a také jedno velké společné. Sedmilhářky můžete sledovat na HBO GO.

Žánr: Drama

Hrají: Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley, Alexander Skarsgård, Laura Dern, Adam Scott, Zoë Kravitz, Meryl Streep a další

Hodnocení na ČSFD: 86 %

Sedmilhářky
Sedmilhářky | Zdroj: Photo © Home Box Office (HBO)

Další tipy na seriály najdete na další stránce >>

Pokračování 2 / 4

Stranger Things

Jen těžko by vám mohl uniknout fenomén s názvem Stranger Things. Nadpřirozeno v kombinaci se stylovými osmdesátkami je totiž naprosto skvělé! Nebojte se, nejedná se o klasický horor, během kterého si budete zakrývat oči cípem deky. Budete se skvěle bavit, protože tenhle seriál patří mezi nejlepší, které se v posledních letech natočily! Letos by měla přijít čtvrtá série a my už netrpělivě čekáme, až tvůrci oznámí konkrétní datum. Všechny tři série najdete na Netflixu.

Žánr: Fantasy horor

Hrají: Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton a další

Hodnocení na ČSFD: 91 %

Stranger Things
Stranger Things | Zdroj: Photo © Netflix

The Outsider (Outsider)

Pokud už máte Stranger Things za sebou, dejte šanci také seriálu z konkurenční televize HBO, který je inspirovaný románem Stephena Kinga. Hlavní postavou je policejní detektiv, který vyšetřuje vraždu jedenáctiletého chlapce. Do případu se zapojí i soukromá vyšetřovatelka, jejíž nadpřirozené schopnosti pomohou vysvětlit zdánlivě nevysvětlitelné.

Žánr: Thriller

Hrají: Jason Bateman, Ben Mendelsohn, Cynthia Erivo, Bill Camp, Mare Winningham, Paddy Considine, Julianne Nicholson

Hodnocení na ČSFD: 93 %

Outsider
Outsider | Zdroj: Photo © Home Box Office (HBO)

Beforeigners (Zpřítomnělí)

Pořádnou dávku nadpřirozena přinese na vaše obrazovky také norský kriminální seriál Zpřítomnělí. Jednoho dne se totiž začnou z oceánu vynořovat lidé z minulosti, a tak je místní detektiv donucen se spojit s vikingskou ženou, která mu může pomoci vyřešit záhadnou vraždu a zároveň možná i přijít na to, proč se dávno mrtví lidé vracejí zpět. Na HBO je zatím k shlédnutí první série, která má šest dílů.

Žánr: Sci-fi krimi

Hrají: Nicolai Cleve Broch, Krista Kosonen, Ágústa Eva Erlendsdóttir, Jóhannes Haukur Jóhannesson, Veslemøy Mørkrid

Hodnocení na ČSFD: 77 %

Zpřítomnělí
Zpřítomnělí | Zdroj: Photo © Home Box Office (HBO)

Pokračování 3 / 4

You (Ty)

Když se s někým seznámíte, nikdy nevíte, jestli to není fanatický stalker, který má přehled o každém vašem kroku. Stejně jako to nevěděla Beck, když potkala sympatického knihovníka Joea. Seriál, ze kterého mrazí, protože je mnohem reálnější, než si sami chceme připustit. Dvě série po deseti dílech můžete sledovat na Netflixu.

Žánr: Thriller

Hrají: Penn Badgley, Elizabeth Lail, Victoria Pedretti, James Scully, Shay Mitchell, Luca Padovan, Ambyr Childers, Nicole Kang a další

Hodnocení na ČSFD: 78 %

TY
TY | Zdroj: Photo © Lifetime Television

13 Reasons Why (Proč? 13x proto)

Středoškolačka Hannah spáchá sebevraždu, ke které má celkem třináct důvodů. Svou zpověď nahraje na kazety a ještě před smrtí je pošle jedinému člověku, který ji nikdy nezradil. Začne se tak postupně zjišťovat, že spolužáci ze střední rozhodně nejsou žádná neviňátka. Tohle všechno se dozvíte v první řadě, ale k shlédnutí jsou už další dvě, jedna z nich se zaměřuje na soudní proces, druhá na smrt jednoho z viníků Hanniny sebevraždy. Tak rychle, čtvrtá série je už za dveřmi, Netflix totiž nikdy nespí!

Žánr: Drama

Hrají: Dylan Minnette, Katherine Langford, Christian Navarro, Alisha Boe, Brandon Flynn, Justin Prentice, Miles Heizer a další

Proč? 13x proto
Proč? 13x proto | Zdroj: Photo © Netflix/Beth Dubber

Hodnocení na ČSFD: 81 %

Euforia (Euforie)

A že to dnešní teenageři nemají vůbec jednoduché, ukazuje i seriál Euforie, kde se hlavní hrdinové snaží vypořádat s láskou, sexuální orientací, drogami i sociálními sítěmi. Každý z nich to ovšem řeší dost po svém. Po shlédnutí tohoto seriálu budete opravdu rádi, že už dávno nechodíte na střední školu. První sérii sledujte na HBO GO, kde se během letošního roku objeví i ta druhá.

Žánr: Drama

Hrají: Zendaya, Hunter Schafer, Austin Abrams, Sydney Sweeney, Jacob Elordi, Alexa Demie, Algee Smith, Barbie Ferreira

Hodnocení na ČSFD: 83 %

Euforie
Euforie | Zdroj: Photo © Home Box Office (HBO)

Pokračování 4 / 4

The Act (Odhalení)

Osmidílný seriál vypráví skutečný příběh Gypsy Rose Blachard, která vyrůstala v domnění, že má závažnou formu rakoviny, svalovou distrofii, epilepsii a mnoho dalších nemocí. Její matka Dee Dee obětovala všechno pro to, aby se o svou milovanou dceru mohla starat. Jenže Gypsy Rose zjistila, že nikdy žádnou z nemocí neměla. Příběh ženy, která trpěla Münchhausenovým syndromem, šokoval celý svět. Po shlédnutí seriálu budete jen nevěřícně kroutit hlavou a klást si pořád dokola otázku: Jak je tohle vůbec možné? Sledujte na HBO GO.

Žánr: Životopisné drama

Hrají: Patricia Arquette, Joey King, Chloë Sevigny, AnnaSophia Robb, Calum Worthy, Steve Coulter, Ashley Dulaney a další

Hodnocení na ČSFD: 83 %

Odhalení
Odhalení | Zdroj: Photo © Hulu Brownie Harris

Years and Years (Roky a roky)

Šestidílné drama sleduje život rodiny Lyonových celých patnáct let. Během té doby každý z členů řeší své osobní krize, ale společně se snaží vyrovnat rychlé a šílené společnosti. Čekají je bouřlivé zvraty v politice, válka, ale i rychlý vývoj moderních technologií, o kterých se nám dnes zatím jen zdá. Tahle skvělá podívaná nám opět připomene, že čas letí jako splašený a že přizpůsobit se neustálým změnám není vůbec jednoduché. Na minisérii se podívejte na HBO GO.

Žánr: Drama

Hrají: Russell Tovey, Rory Kinnear, T'Nia Miller, Ruth Madeley, Anne Reid, Jessica Hynes, Emma Thompson, Lydia West a další

Hodnocení na ČSFD: 83 %

Roky a roky
Roky a roky | Zdroj: Photo © BBC

The Morning Show

Hvězdné duo Jennifer Aniston a Reese Witherspoon se potkává v seriálu z prostřední televizní show. Takže je už předem jasně dané, že tohle bude herecká jízda! Apple TV vytáhla velké eso z rukávu, a pokud bude tímto způsobem pokračovat, stane se velmi brzy rovnocenným soupeřem HBO a Netflixu.

Žánr: Drama

Hrají: Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, Steve Carell, Billy Crudup, Nestor Carbonell, Gugu Mbatha-Raw, Mark Duplass a další

Hodnocení na ČSFD: 85 %

.
. | Zdroj: Photo © Apple TV+