Potkali se na tréninku a už spolu zůstali. Dnes curleři Zuzana a Tomáš Paulovi reprezentují Česko na olympiádě.

Potkali se na tréninku a už spolu zůstali. Dnes curleři Zuzana a Tomáš Paulovi reprezentují Česko na olympiádě. Zdroj: Profimedia.cz

Olympijští curleři Zuzana a Tomáš Paulovi: První rande měli na tréninku

Na Zimních olympijských hrách 2022 v Pekingu předvádějí skvělé výkony, ale šlape jim to i v jiných životních oblastech. Manželé Zuzana a Tomáš Paulovi jsou hvězdami curlingu v kategorii smíšených dvojic. Jak se seznámili? Asi nepřekvapí, že to bylo na tréninku!

Pokud fandíte olympijským hrám, tihle dva vám nemohli uniknout. Zuzana a Tomáš Paulovi jsou dva bankéři a zároveň životní partneři, kteří si před necelými dvěma měsíci vzali neplacené volno a počítače vyměnili za kameny a koště. Historicky první Češi, kteří se kvalifikovali na olympijské hry v curlingu, v Pekingu předvádějí skvělé výkony. Je vidět, že tihle dva jsou prostě maximálně sehraní.

„S Tomášem jsme se poznali na tréninku v době, kdy jsme ještě oba hráli čtyřkový curling. Tam jsme si padli do oka a od té doby jsme spolu už zůstali,“ popisuje začátky jejich vztahu Zuzana Paulová. Pár olympijských sportovců ovšem spojila nejen pohodová komunita curlerů a vášeň pro stejný sport, ale i profese v totožném oboru. On je bankovním analytikem a ekonomem, ona se v jiné bance stará o rozvoj personalizace a digitalizace.

„Bez toho, aby si člověk přiznal svoje chyby a pracoval na nich, se nelze zlepšovat. V tom mi trochu pomáhá, že jsem puntičkář a rád mám vše přesně naplánované a zanalyzované. Takže bych řekl, že část svého přístupu v práci přenáším i do své sportovní kariéry,“ vysvětluje Tomáš Paul, jak mu zkušenosti z bankovnictví pomáhají i v curlingu.

Podívejte se na video výše a poznejte celý příběh manželů Paulových.