.

. Zdroj: Profimedia.cz

Odtajněno! Kdo si zahraje Elvise v připravovaném životopisném snímku?

Po Bohemian Rhapsody, komerčně veleúspěšném snímku, který je poctou skupině Queen a Freddiemu Mercurymu, stoupl zájem o hudební životopisné snímky. Elton John už svého Rocketmana má, spekuluje se, že i U2 by svůj film uvítali. Ještě dříve se ale na plátně objeví příběh zpěváka a hudebníka ze všech největšího: krále rokenrolu Elvise Presleyho. A pozor: ta nejzásadnější otázka, tedy kdo ho bude hrát, je už vyřešena!

Elvis Presley, král rokenrolu a ultimátní hudební ikona, která vedla bouřlivý život a dodnes fascinuje mnoho fanoušků i tvůrců. Filmů o něm už vzniklo několik, v roce 1979 si Elvise zahrál docela přesvědčivý Kurt Russell, z nedávných počinů vyniká televizní film Elvisovy začátky, kde se této nesnadné role chopil Jonathan Rhys Meyers.

Král rockenrolu Elvis Presley
Král rockenrolu Elvis Presley | Zdroj: Profimedia.cz

Nyní se však zdá, že se fanoušci dočkají filmu velkolepého a pestrého, jako byl sám Elvisův život. Nejnovější snímek totiž natáčí Baz Luhrmann, australský režisér, který má na kontě barvité snímky Romeo + Julie (1996), Moulin Rouge (2001) nebo Velký Gatsby (2013) s Leonardem DiCapriem v hlavní roli.

Jeho snímky vynikají silnou obrazovou estetikou, barevností a videoklipovou útržkovitostí, která vás vtáhne jako ten nejbouřlivější večírek. Večírek, na němž se samozřejmě nemusí líbit každému, ale ti, kteří na tuto vizuální hru přistoupí, zažijí velkou jízdu.

.
. | Zdroj: Profimedia.cz

Pro jakýkoli životopisný film je samozřejmě klíčové vyřešit otázku, kdo si reálnou postavu zahraje. A Baz Luhrmann už má odpověď: Z castingu vyšel vítězně sedmadvacetiletý mladík Austin Butler, kterého zatím znají asi jen diváci, kteří sledovali seriál The Carrie Diaries – ano, jde o ten prequel k seriálu Sex ve městě.

Kromě herectví se Austin Butler věnuje i hudbě a modelingu
Kromě herectví se Austin Butler věnuje i hudbě a modelingu | Zdroj: Profimedia.cz

Austinova kariéra je nicméně filmově teď hodně dobře našlápnutá – když si dáte pozor, zahlédnete ho mezi velkými hvězdami i v aktuálním hitu Quentina Tarantina Tenkrát v Hollywoodu nebo ve filmu Mrtví neumírají Jima Jarmusche. V novém projektu o Elvisovi si zahraje s Tomem Hanksem, který ztvární Colonela Toma Parkera, dlouholetého hudebního manažera krále rokenrolu. Film se začne natáčet příští rok.

.
. | Zdroj: Profimedia.cz