Kylie Jenner

Kylie Jenner Zdroj: Profimedia.cz

Kylie Jenner bude nejmladší "self-made" miliardářkou. Předstihne i Zuckerberga

Můžeme si o rodinném klanu Kardashians-Jenners myslet, co chceme, jedno se jim ale upřít nedá. Vědí, jak na své (ne)popularitě vydělat opravdu hodně peněz. Poté, co se v nechvalně známé reality show proslavila Kim Kardashian a umetla mladší Kendall cestu do nejvyšších pater modelingu, se nyní pozornost světa upírá na nejmladší Kylie. Teprve dvacetiletá slečna má totiž nakročeno stát se nejmladší "self-made" miliardářkou světa. 

Když se před čtyřmi lety rozhodla Anna Wintour umístit na titulku Vogue Kim Kardashian, vyvolala řadu negativních názorů, které poukazovaly na to, že na Vogue patří ženy, které skutečně něco dokázaly a ne celebrita z reality show, která se nadto masově proslavila ve chvíli, kdy nechala po vzoru kamarádky Paris Hilton na veřejnost uniknout video, které ji zachycuje při sexu s tehdejším přítelem.

Kim Kardashian a Kanye West na titulce Vogue (2014)
Kim Kardashian a Kanye West na titulce Vogue (2014) | Zdroj: Profimedia.cz

Máme tu rok 2018 a na titulce Forbesu je pro změnu Kylie Jenner, nejmladší z pětice sester. Důvod? Kylie se brzy stane nejmladší miliardářkou světa, která tu miliardu dolarů skutečně sama vydělala. Trumfne tak Marka Zuckerberga, jenž tohoto milníku dosáhl ve třiadvaceti letech.

Kylie Jenner na obálce časopisu Forbes
Kylie Jenner na obálce časopisu Forbes | Zdroj: Profimedia.cz

Je to samozřejmě poněkud kontroverzní příběh, mnozí opět poukazují, že Kylie Jenner není skutečná osobnost, která mění svět, že jen využila své bohaté a vlivné rodiny a také její touha po dokonalém vzhledu není zrovna tím, čím by měla jít příkladem dospívajícím dívkám. Mnozí čtenáři kritizují Forbes za to, že Kylie zařadil do kategorie "self-made", kam by měli spadat ti, kteří svých úspěchů opravdu dosáhli vlastním přičiněním, a ne přičiněním celé rodiny.

pop up 💋

Příspěvek sdílený Kylie (@kyliejenner),Kvě 18, 2018 v 3:31 PDT

Jenže Kylie tu je a má ohromný vliv, který se dá měřit nejen počtem fanoušků na Instagramu (111 milionů), ale také hodnotou její společnosti Kylie Cosmetics, kterou Forbes odhaduje na 800 milionů dolarů. Přičtěme k tomu peníze za různé kampaně a dividendy a jsme na 900 milionech dolarů (jen pro srovnání, jmění Kim je odhadováno na 350 milionů dolarů). Do jedné miliardy už moc nezbývá.

thank you @wwd for the digital cover ♥️

Příspěvek sdílený Kylie (@kyliejenner),Srp 9, 2017 v 12:14 PDT

Co je fantastické, je nejen to, že Kylie bude s největší pravděpodobností nejmladší dolarovou miliardářkou světa, která k tomuto jmění přišla vlastním přičiněním (přesněji řečeno nezdědila ho), ale také že v této pomyslné soutěži poráží muže.

Kdo je Kylie Jenner?

Kylie Jenner bude v sprnu slavit teprve 21. narozeniny, což z ní v USA oficiálně učiní dospělou osobu, nicméně za svůj krátký život toho stihla opravdu hodně. Narodila se v roce 1997 v Kalifornii. Její mámou je televizní hvězda Kris Jenner, otcem bývalý olympijský atlet Bruce Jenner, který se před třemi lety nechal přeoperovat na ženu a přejmenovat na Caitlyn. Seznam všech jejích sourozenců by byl dlouhý, proto jmenujme ty nejzásadnější: sestry Kim, Kourtney, Khloé a Kendall.

our family. @calvinklein #MYCALVINS. #ad

Příspěvek sdílený Kendall (@kendalljenner),Led 22, 2018 v 7:57 PST

Jako teenagerka sekundovala Kylie slavnější sestře Kim Kardashian v reality show Keeping up with the Kardashians. Poté se pozornost médií přenesla na její sestru Kendall Jenner, která díky své výšce a také rodinným známostem snadno pronikla až na vrchol modelingu. Kim a Kendall už mají svůj vrchol slávy za sebou, teď přišel čas ukázat, kdo je Kylie Jenner.

Ve stínu sester

Kylie si podobně jako její sestry nikdy nebyla příliš jistá svým vzhledem, navíc byla de fakto nucena žít pod neustálým dohledem kamer. Člověk se ani nemůže divit, že v rodině, kde o plastická zlepšení není nouze, i ona brzy podlehla kouzlu nejrůznějších vylepšení, zvětšení a výplní a výrazně změnila svůj vzhled.

I love being able to collaborate with my sisters. The KKW X KYLIE 4 piece launches next Tuesday 4/25 at 3pm pst only on KylieCosmetics.com it was so fun creating something authentic and organic to @kimkardashian with this new Créme Liquid Lipstick formula 😻 hope you guys love it! @kyliecosmetics

Příspěvek sdílený Kylie (@kyliejenner),Dub 19, 2017 v 3:02 PDT

Zatímco Kim proslula nejprve svými naddimenzovanými křivkami a po svazku s vlivným hudebníkem a návrhářem Kanye Westem se z ní stala svého druhu módní ikona, zatímco Kendall si potřásá na přehlídkách ruku s hvězdami, jako jsou sestry Hadidovy, a vydělává na nejprestižnějších kampaních, postavou malá Kylie musela hledat uplatnění jinde.

Vlastní cesta na vrchol

A našla ho v tom, co ostatně nejvíc miluje – v kosmetickém průmyslu. V roce 2015 založila značku Kylie Cosmetics a nutno říct, že svůj byznys odstartovala o mnoho pater výš než běžný smrtelník. Jednak tu byl rodinný kapitál, jednak (jakkoli pochybná) sláva a nadto v té době nejen Kim a Kendall, ale i Kylie patřila k deseti nejsledovanějším celebritám na Instagramu. V té době si také nechala zvětšit rty a uvedla na trh svůj vlajkový produkt – rtěnky Kylie Lip Kit.

June Bug + Say No More #LipKits 💜💗

Příspěvek sdílený Kylie Cosmetics (@kyliecosmetics),Čec 7, 2018 v 6:16 PDT

Bye výplně!

Kylie je tedy nejen nejmladší miliardářkou, ale také velmi mladou matkou. Pro srovnání: V jejích letech dědička hotelového imperia Paris Hilton maximálně vymetala večírky. A kdo vlastně ne? Kylie si navíc začíná uvědomovat, jak ohromný vliv a nadto respekt nyní získává, a dost možná i proto se rozhodla nechat si odstranit ze rtů výplně a být zase o něco víc sama sebou.

heat wave

Příspěvek sdílený Kylie (@kyliejenner),Čec 8, 2018 v 5:34 PDT

Kylie Jenner tedy překročí práh dospělosti sebevědomější a přirozenější. A také bohatší a slavnější. Ten příběh o tom, kterak se ze zbohatlické holky, jež na Instagram sype jedno selfíčko za druhým, stala uznávaná byznysmenka, která to všem natřela ještě před 21. narozeninami, je vlastně docela zábavný a tahle doba ho potřebuje.

NEW YORK TAKEOVER! @kyliecosmetics @topshop! Come see the pop up Nov.20th-Dec.20th ♥️

Příspěvek sdílený Kylie (@kyliejenner),Lis 14, 2017 v 10:42 PST