Příběhy na dobrou noc pro malé rebelky

Příběhy na dobrou noc pro malé rebelky Zdroj: Nakladatelství Albatros

Krásná kniha o významných ženách, kterou můžete číst i holčičkám, vyjde v češtině

Nejen velké, ale i malé ženy potřebují inspirativní vzory. Pokud už vás nebaví číst klasické pohádky o zachráněných princeznách nebo o Else a Anně, máme pro vás jeden skvělý tip.

V návaznosti na novou kolekci panenek Barbie, která se inspirovala ženami s výjimečným talentem či přínosem, vítáme další počin s podobnou tématikou. Kniha autorek Eleny Favilli a Francesci Cavallo, která u nás doposud byla k mání jen v angličtině pod názvem Good Night Stories for Rebel Girls (prodává například Book Therapy), vyjde v květnu i v češtině.

Příběhy na dobrou noc pro malé rebelky
Příběhy na dobrou noc pro malé rebelky | Zdroj: Nakladatelství Albatros

Najdete v ní stovku krátkých příběhů žen, které změnily svět– od matematičky, která bývá označována za první programátorku vůbec, Ady Lovelace až po Zahu Hadid, jednu z nejvýznamnějších architektek světa (ano, jména jsou řazená abecedně podle křestních jmen). Medailonky na jednu stránku doprovázejí překrásně ilustrované portréty, o které se opět postaraly talentované ženy-výtvarnice, a také inspirativní citáty, které dovedou povzbudit nejednu dětskou i dospělou duši.

Těšit se můžete na oblíbené umělkyně, sportovkyně, návrhářky, političky, vědkyně, panovnice, aktivistky... i řadu dalších zajímavých žen, které možná ještě neznáte. Knihu vydává nakladatelství Albatros 7. května a určitě si ji nenechte ujít.

Příběhy na dobrou noc pro malé rebelky
Příběhy na dobrou noc pro malé rebelky | Zdroj: Nakladatelství Albatros