.

. Zdroj: Profimedia.cz

Knírek, mastné vlasy a totální nevkus: Co se děje s Justinem Bieberem?

Justin Bieber, kdysi idol holčiček a mladších teenagerek s protivně dokonale vyfoukanými vlasy, kterého starší generace blahosklonně přehlížely. Jenže to už dávno není pravda. Justin vyrostl, dospěl a záhadně zošklivěl do takové míry, že ho dneska zkrátka ani přehlížet nelze. Proč si dobrovolně pěstuje image východoněmeckého automechanika ze sedmdesátých let? 

A strávili jsme už mnohé. Tenisky na ohromné zažloutlé platformě za osm set euro (Balenciaga) nakonec způsobily revoluci, kdy i ti nejzatvrzelejší fanoušci jednoduchých conversek dnes uvažují, jestli by si přece jen neměli pořídit něco s pořádnou podrážkou. A podobně to bylo s ledvinkami, džínami s vysokým pasem, funkčními bundami, transparentními taškami... Jakmile je začali nosit cool lidi, cesta k našim srdcím byla volná.

Fenomén Bieber

Justin Bieber
Justin Bieber | Zdroj: Profimedia.cz

Ví Justin, že vypadá strašně? Nebo kolem něj všichni (včetně jeho snoubenky) předstírají, že to nevidí, že je to ok a cool?

Havajská košile, šusťáková souprava, bílé ponožky vytažené do půli lýtek (v pantoflích!), čepice s kšiltem dozadu, batikovaná oversize mikina... osmdesátkové a devadesátkové hity, které se dneska opravdu nosí. Tento záměrně nelichotivý styl má dokonce název: SCUMBRO. „Scumbros mají zálibu ve značkách Palace nebo Supreme, nosí trička s obskurními potisky, prapodivné boty a ještě prapodivnější čepice. Nosí také okázale drahé značky, jako jsou Gucci, Versace nebo Prada, ale záměrně tak, aby v nich vypadali strašně,“ vysvětluje list The Guardian.

Justin Bieber se svou snoubenkou Hailey Baldwin
Justin Bieber se svou snoubenkou Hailey Baldwin | Zdroj: Profimedia.cz

A Justin Bieber v této zvláštní módní disciplíně opravdu vyniká. Umaštěné řídnoucí vlasy, které už ani omylem nepřipomínají někdejší beatlesáckou kštici, knírek, který mu naopak nikdy pořádně nevyrostl, nepovedená tetování, pleť, která by zasloužila větší péči... To všechno dolaďuje jeho scumbro styl do takové míry obskurnosti, že se opět nabízí příměr k pohádce Císařovy nové šaty. Ví Justin, že vypadá strašně? Nebo kolem něj všichni (včetně jeho snoubenky) předstírají, že to nevidí, že je to ok a cool?

Za vším hledej stylistku

Možná vás to překvapí, ale Justin Bieber to nemá z vlastní hlavy. Jako řada jiných celebrit má vlastní stylistku. A tou je jedna z nejuznávanějších, Karla Welch, která na červený koberec obléká herečky Olivii Wilde a Elisabeth Moss a s Biebrem spolupracuje už šest let. „Osobně se mi na něm moc líbí, že ačkoli zbožňuje módu a oblečení, jakmile vyjde ze dveří, už svůj outfit vůbec neřeší. Je nebojácný!“ prozradila pro magazín The Cut.

.
. | Zdroj: Profimedia.cz