Video placeholde

Přehlídka Gucci v Miláně překonala vše: Modelové nesli v ruce vlastní hlavu!

Už od roku 2015, kdy se kreativním ředitelem Gucci stal Alessandro Michele, si zvykáme, že tento módní dům je s nápady, kreativitou, prezentacemi... zkrátka se vším o pár dlouhých kroků napřed. A poslední přehlídka v rámci milánského fashion weeku pro podzim a zimu 2018–2019 to opět potvrdila. 

Geniální vizionář s excentrickým stylem vypadá, že si jde, kam ho srdce táhne, a na nějaké trendy či očekávání se vůbec neohlíží. Umí šokovat, ale člověk musí uznat, že každá jeho kreace má hloubku, přesah a zároveň perfektně promyšlený koncept. Spojuje módu s uměním, technologií a komerční prezentací tak, jak to nikoho před ním nenapadlo.

Gucci má kampaň jako obrázek. Doslova! Italský módní dům spojil síly se španělským umělcem jménem Ignasi Monreal a vznikly fantaskní digitální malby, ve kterých můžete při bedlivém pozorování nalézt produkty z jarní kolekce pro rok 2018. Vidíte je tam? 👜 . . . #gucci #utopianfantasy #ignasimonreal #fashionart #ss2018 #lovebrand #painting #mermaid #alessandromichele #kampan #obraz #umeni #krasastridanadheru #zenycz

Příspěvek sdílený Ženy.cz (@zeny.cz),Led 2, 2018 v 10:26 PST

Celé to podkresluje Alessandrova vizáž zarostlého Ježíše, ke kterému lid vzhlíží jako k tomu, který spasil Gucci a nyní ukazuje cestu celému módnímu průmyslu. Nebo Mojžíše, který vás dokáže vyvést ze zajetí vlastních konvencí. Nebojácná hra se vzory, logy, barvami, genderem, kýčem, mýtickou a biblickou symbolikou i popkulturními motivy dokázala stvořit fantaskní svět Gucci, do kterého chce patřit každý. "Guccify yourself!" zní motto jedné z předchozích kolekcí.

Alessandro Michele, spasitel a vizionář v čele Gucci
Alessandro Michele, spasitel a vizionář v čele Gucci | Zdroj: Profimedia.cz

Kdo módní dům Gucci sleduje déle, nyní s každou další sezónou zvědavě očekává, s čím přijde příště. Přitom s jistotou ví, že to bude něco, co nikdo nečekal, a to i přes to, že Alessandro Michele neskáče na lep trendům, jen rozvíjí původní estetiku, kterou zasel už před dvěma a půl lety. Vyšlo to i tentokrát!

Hlava místo kabelky

Gucci podzim/zima 2018-2019
Gucci podzim/zima 2018-2019 | Zdroj: Profimedia.cz

Mimochodem, zajímavé srovnání k tomu přinesl magazín Vogue. Zatímco ušití haute couture šatů zabere 260 hodin a výroba kabelky 32 hodin ruční práce, vyrobit dokonale přesnou lidskou hlavu trvalo půl roku. Alessandro Michele oslovil umělce ze společnosti Makinárium, která sídlí v Římě a specializuje se na tvorbu speciálních vizuálních efektů třeba pro filmy. Pro módní přehlídku pracovali vůbec poprvé.

Kromě dvou hlav tvořili také třetí oko, které měly na čele a na rukou další modelky, nebo mýtická dračí mláďata. Michele se inspiroval jak řeckou křesťanskou mytologií (v případě hlav), tak i moderní fantasy literaturou (v případě draků).

Gucci podzim/zima 2018-2019
Gucci podzim/zima 2018-2019 | Zdroj: Profimedia.cz

Plánujete svatbu? Zajímají vás nejnovější svatební trendy z přehlídek, tipy na nejkrásnější šaty, účesy, kytice, chcete inspiraci na nejromantičtější místa, kde se vdávat a kdy a co je potřeba zařídit? To vše a mnohem více inspirace a užitečných informací najdete v našem speciálu Dokonalá svatba. Naplánujte si s námi vaši svatbu snů!