Emmy 2018

Emmy 2018 Zdroj: profimedia.cz

Emmy 2018
Emmy 2018
Emmy 2018
Emmy 2018
Emmy 2018
19
Fotogalerie

Emmy 2018: Kdo si odnesl cenu a kdo měl nejkrásnější šaty?

V Los Angeles proběhl v noci již 70. ročník předávání televizních filmových cen Emmy. Kdo si odnesl cenné sošky a jak to slavným ženám slušelo na červeném koberci?

Zpět na výsluní se díky třem proměněným nominacím (z celkových 22) dostal oblíbený seriál Hra o trůny. I když nezískal tolik sošek jako v minulých letech, dvě hlavní ceny a také cena za speciální efekty se rozhodně počítají! Kromě HBO slavil velký úspěch i Amazon, a to díky seriálu The Marvelous Mrs. Maisel. Sošku získal za nejlepší komediální seriál, scénář i režii a oceněna byla také jeho hlavní hvězda Rachel Brosnahan a její kolegyně ve vedlejší roli.

Mezi úspěšné se řadí také špionážní seriál Takoví normální Američané v hlavní roli s Matthewem Rhysem, který si odnesl cenu za nejlepší hlavní roli v dramatu. Druhou sošku získal tento seriál za scénář. Bodoval také historický seriál The Crown o britské královně Alžbětě II. Sošku získal jeho režisér a také herečka Claire Foy, která ztvárňuje královnu.

Cenu získala dále Thandie Newton za vedlejší roli v seriálu Westworld nebo Samira Wiley jako hostující herečka v seriálu Příběh služebnice.

Večer plný překrásných rób, prestižních ocenění a dojemných proslovů ještě zpestřil režisér Glenn Weiss (57), který v přímém přenosu požádal o ruku svou přítelkyni Jan Svendsen (69), která nabídku k sňatku s nadšením přijala.

A jak to slušelo slavným ženám na červeném koberci, můžete posoudit v galerii: