Ilustrační fotografie

Ilustrační fotografie Zdroj: Instagram

Brenna Huckaby: První žena s amputovanou končetinou ve Sports Illustrated

Americký magazín Sports Illustrated pravidelně zobrazuje na svých stránkách nejkrásnější ženy světa. Jednou za rok vychází také speciální vydání Sports Illustrated Swimsuit Issue, které se věnuje plavkám. A pokud si myslíte, že tam se mají šanci dostat jen modelky s mírami, kterým se stále říká ideální, pak nemáte tak úplně pravdu.

Plavkové vydání 2018 je k dostání právě teď a proč stojí právě to letošní za zmínku? Úplně poprvé se v něm totiž v roli modelky objevila žena s amputovanou končetinou. Konkrétně jde o americkou snowboardistku Brennu Huckaby, která má příští měsíc reprezentovat USA na paralympijských hrách v Pchjongčchangu.

Sports Illustrated se podle svých slov snaží oslavovat "více než tělo", a následuje tak současný trend zvaný body positive, který se snaží podporovat ženy, aby přijaly své tělo takové, jaké je. V letošním Swimsuit Issue tak časopis dává kromě Brenny prostor dalším ženám, které prostřednictvím fotografií sdělují svůj silný příběh.

Doesn’t even feel real. This is one of my favorite suits and my favorite leg! You know... because I can change those things up a bit. All these people saying I have one leg? Escusssseeee me. I have like 5🙃😏

Příspěvek sdílený Brenna Huckaby (@bren_hucks),Úno 15, 2018 v 3:58 PST

Brenně Huckaby bylo 14 let, když jí lékaři diagnostikovali osteosarkom, nádorové onemocnění kosti. Nedlouho po diagnóze přišla o pravou nohu. Pro středoškolačku to byla těžká rána a následovalo podle jejích slov velmi těžké období.

Každý má právo cítit se sexy

A právě lidem, kteří prožívají něco podobného, chce Brenna ukázat, že život se může časem ubírat směrem, který v těžkých chvílích vypadá opravdu jako sci-fi. "Kdybych v té době viděla nějaké podobné fotografie, jako jsem teď udělala, určitě by mi to pomohlo zotavit se rychleji," míní Brenna.

Ona svou těžkou životní situaci zvládla. Z gymnastiky, kterou dělala před nemocí, přešla na snowboarding. Našla si přítele, před 17 měsíci se jí narodila dcera a za měsíc bude ve hře o medaili z paralympiády! Teď navíc může dodávat sebevědomí ostatním ženách prostřednictvím svých fantastických fotek.

Everyone has the power to feel sexy. You should feel sexy in sweatpants, a night gown, a cocktail dress, or a little black swimsuit. It doesn’t matter. Sexiness is empowering, proud, and damn right unstoppable. Sexiness is a feeling, people can try to take it away from you with mean remarks but when you own your sexiness you’re unbreakable. You are sexy. You are a force. You are bold. And you are powerful. Remember that.

Příspěvek sdílený Brenna Huckaby (@bren_hucks),Úno 20, 2018 v 6:40 PST

"Každý by měl mít možnost cítit se sexy. Nezáleží na tom, jak vypadá vaše tělo, když se cítíte dobře a ve své kůži, ukažte to. Vím, že je neobvyklé vidět ženu s postižením vyfocenou v sexy plavkách. Ale chci změnit stigma postižených osob. Chci, aby jiné ženy, bez ohledu na své tělo, věděly, že jsou silné a sexy," říká Brenna, které aktuálně chodí tisíce vzkazů díků a podpory.

Plánujete svatbu? Zajímají vás nejnovější svatební trendy z přehlídek, tipy na nejkrásnější šaty, účesy, kytice, chcete inspiraci na nejromantičtější místa, kde se vdávat a kdy a co je potřeba zařídit? To vše a mnohem více inspirace a užitečných informací najdete v našem speciálu Dokonalá svatba. Naplánujte si s námi vaši svatbu snů!