.

. Zdroj: iStock.com

Jste po rozchodu? Opakujte si tyto pozitivní věty a bude vám zas dobře

Bolí to víc, než jste čekala, a bohužel žádné prášky, čaje ani homeopatika nezabírají. Chce to použít silnější kalibr a vyléčit své myšlenky. Naladit se skrze ně pozitivně, dodat si sebevědomí a vypořádat se s rozchodem. Jak?Zkuste si opakovat tyto pozitivní věty.

Smutek, pocit osamělosti, snižování vlastní hodnoty a věčně blízko pláče. Ze strany zkušených slýcháte tolik ověřenou radu „To chce čas.“ Ano, ale při tom plynutí času si vezměte na pomoc ještě jednu věc – pozitivní sílu vašich myšlenek. Co do své mysli dáváte, to ovlivňuje, jak se cítíte. Nejen podle psychologa Waltera E. Jacobsona se afirmace používají k přeprogramování podvědomé mysli, k povzbuzení, abychom uvěřili určitým věcem o sobě nebo o světě a našem místě v něm. Používají se také k tomu, aby nám pomohly vytvořit realitu, kterou chceme – často z hlediska vytváření nebo přitahování bohatství, lásky, krásy a štěstí. Jak zas přivolat dobrou náladu nebo lásku?

Zákon přitažlivosti na vaší straně

Když o sobě smýšlíme dobře a máme pozitivní přístup, mají naše životy tendenci běžet hladce. Zastánci „zákona přitažlivosti“ to často označují jako zvyšování našich vibrací. Když je naše vibrace pozitivní, jsou k nám magneticky přitahovány pozitivní věci – jako jsou finanční hojnost, láska a obnovené zdraví. Na druhou stranu, když se cítíme špatně a máme negativní postoj, máme sklon sklouzávat k sebepoškozujícímu chování, které může způsobit negativní výsledky, jako jsou finanční problémy, mezilidská dramata či akutní nebo chronická nemoc.

Lucie Kolaříková ve své knize Učebnice sebelásky vysvětluje, jak na to. „Chceme-li mít dobrou náladu, lásku, zdraví, je třeba zasévat příčinu, která k tomu vede. A součástí toho je vždy uznání a přijetí sama sebe. Pak můžete bez přímého uvědomění si příčin a následků začít místo problémů vytvářet úspěch.“

A pozitivní afirmace jsou jednou z cest. Zformulujte si v hlavě a pak i na papír pozitivní věty psané v první osobě a v přítomném čase, kterými se vydáte na porozchodovou léčbu. Začněte slovy jako „Já jsem, mám, vidím, cítím, věřím si, vím, že…" Napište si dvě, tři na zrcadlo, do diáře a displej telefonu, ať je máte na očích a dostávají se do vaší mysli. Při jejich opakování se nezapomeňte usmívat.

Pro uzdravení z rozchodu

Každý den se mé srdce uzdravuje.

Ze srdce uvolňuji veškerou negativní energii.

Odpuštění je pro mě nejlepší lék.

Jsem silná a milující žena.

Stále mám schopnost milovat opravdově a upřímně.

Jsem připravená a nadšená pro nový začátek svého života.

Vzdávám se všeho, co pro mě není dobré.

Moje srdce se každým dnem uzdravuje.

Věřím, že se všechno děje pro mé vlastní blaho a štěstí.

Jsem připravena přijímat a milovat.

Změna na dosah

Tak jako si dodáváte odvahu neustálým opakováním " To zvládneš" a nakonec zvládnete, protože vaše hlava a vy tomu uvěříte, stejně tak budou fungovat i tyto pozitivní afirmace. Skrze ně na sebe a situaci začnete pohlížet mnohem pozitivněji. Buďte k sobě však upřímné. Přiznejte, že je vám smutno, ale zároveň se pozitivné nasměrujte, že bude dobře. Věnujte afirmacím svou pozornost, opravdu si je každý den opakujte například ráno, když se líčíte do práce před zrcadlem a večer před spaním a uvidíte, že po pár dnech se situace začne vyvíjet lépe a vy se budete cítit lépe. Proč? Protože tomu, že "Jste milující a silná žena" uvěříte i vy sama, neboť si v sobě vypěstujete ten příjemný a odhodlaný pocit. Afirmace vás nespasí, ale pomohou nasměrovat, otevřít se, odpustit, odtrhnout a opustit zacyklenou (negativní) mysl.