Andy Pavelcová

Andy Pavelcová Zdroj: IVY E. MORWEN

Andy Pavelcová: Chceme zvednout všechny Čechy z gaučů

Představujeme vám jednu z pěti semifinalistek, tentokrát z kategorie FIT.

Program FITFAB Strong vznikl tak, že jsem dřív psala na svůj blog Fit & Fabulous měsíční plány na cvičení, kam jsem zařazovala různá zahraniční videa. A jednou mi někdo do komentářů napsal, jestli bych tam nemohla dát i nějaká česká, protože tomu nerozumí, když tam popisují, jak při cvičení správně dýchat atd. Tak jsem zkoušela něco najít a nic kvalitního a dostupného zadarmo jsem nenašla. A protože je podle mě pohyb důležitý a někteří lidé se k němu nedostanou, protože třeba bydlí někde, kde není fitko, anebo na to nemají peníze či čas, tak jsme se rozhodli, že uděláme takový program sami. Že bude zadarmo a dostupný úplně pro všechny, v několika variantách a s živou hudbou. Naším mottem je, že chceme zvednout všechny Čechy z gaučů. V tuto chvíli už je za projektem více než stovka lidí, kteří se podílejí na videích. Blogové články o cvičení, motivaci a měsíční výzvy píšu já a články o zdravé výživě naše nutriční terapeutka Andrea Mokrejšová.

www.fitfabstrong.cz, www.facebook.com/fitfabstrong, @fitfabstrong.cz

Video placeholde

1. Kolik času věnujete pohybu?

Moje pravidlo je všestrannost, takže nejsem jenom běžec, tanečník nebo jogín. Myslím, že průměrně je to tak sedm osm hodin týdně. Ale snažím se hýbat každý den, třeba se jít jenom někam projít…

2. Je nějaký pohyb/sport, který absolutně nemusíte?

Ani ne nemusím, jako spíš bych asi nezvládala nějaký velký silový trénink se stroji nebo

s těžkým nářadím, protože si myslím, že nemám takovou sílu, abych to cvičila správně.

3. Jak jste to měla s tělocvikem na základce?

Ten jsem zbožňovala. Z naší školy jsem byla jedna z nejlepších, takže mě posílali na různé olympiády, kde jsem ale naopak byla jedna z nejhorších. (smích)

4. Co nejvíc zajímá vaše sledující, pokud jde o pohyb?

Největší zájem mají o motivaci, protože tu jim dávám v podobě té mé všestrannosti, takže vidí, že zdravě žít a fungovat se dá i jinak, než že člověk uběhne denně deset kilometrů nebo denně zvedá váhy.

5. Jaké jsou vaše další plány?

Chci, aby FITFAB Strong znali všichni v téhle republice.

Jak to bude dál?

Pokud chcete některou z našich soutěžících podpořit a hlasovat pro ni, pak můžete od 25. března na stránce www.restartsdietou.cz. Hlasování bude ukončeno 15. dubna o půlnoci. Následně budou hlasy sečteny a tři soutěžící s největším počtem hlasů postoupí do velkého finále, které se uskuteční 8. června. Jména všech postupujících najdete opět na stránce www.restartsdietou.cz a všech devět finalistů představíme v červnové Dietě.

Medailonky dalších semifinalistek najdete zde: