Klára Pokorná

Klára Pokorná Zdroj: IVY E. MORWEN

Klára Pokorná: Jóga může být taková, jakou si ji uděláte: pomalá, rychlá, silová i meditační

Představujeme vám jednu z pěti semifinalistek, tentokrát z kategorie FIT.

Jsem lektorka jógy, miluju hudbu, stoje na rukou, skvělé jídlo a kávu. Po vysoké škole jsem pracovala v realitní kanceláři a poté jsem založila vlastní firmu s oblečením na jógu. Už jako malá jsem se věnovala gymnastice, skákala na trampolíně a dělala všechny možné sporty. S jógou jsem poprvé začala po úrazu kolene. Pomohla mi s rehabilitací, tělesně i duševně, a zaujala mě natolik, že jsem si udělala kurz pro učitele jógy a sama ji začala vyučovat.

V Praze vedu lekce dynamické vinyasa flow, organizuji zajímavé eventy, jako je Yoga Special Places, retreats a se světovým jogínem Dylanem Wernerem v ČR organizuju už tři roky jedinečné teachers trainings, kam jezdí lidé z celého světa. Józe se věnuju již šest let, neustále se v ní vzdělávám a hledám nové druhy a styly v zahraničí. Kromě toho také jezdím na koni. Chtěla bych všem lidem ukázat, že jóga je opravdu pro všechny, protože může být taková, jakou si ji uděláte: pomalá, rychlá, silová, meditační.

www.klarayoga.com, www.facebook.com/klara.pokorna.52,@klara_yoga

Video placeholde

1. Kolik času věnujete pohybu?

Sportu se věnuju denně, jógu dělám hodinu denně a potom ještě jezdím na koni, takže to dělám tak dvě hodiny denně. Kromě toho chodím jednou v týdnu na gymnastiku.

2. Je nějaký pohyb/sport, který absolutně nemusíte?

Mám ráda všechny sporty. Nebaví mě kulečník, ale to asi není úplně sport. (smích)

3. Jak jste to měla s tělocvikem na základce?

Oba moji rodiče jsou tělocvikáři, takže mě sport bavil odmalička. Už jako malá jsem jezdila na lyžích a od tří let jsem chodila na gymnastiku. Takže tělocvik byl dobrý, rozhodně lepší než třeba matematika. (smích)

4. Co nejvíc zajímá vaše sledující, pokud jde o pohyb?

Inverzní pozice, stoje na rukou… Potom taky, jak dělat nějakou pozici. A populární jsou sekvence, které by si sami mohli zacvičit. Kvůli tomu jsem taky začala točit youtubová videa. Najdete mě, když zadáte klára pokorná jóga.

5. Jaké jsou vaše další plány?

Chtěla bych si otevřít svoje jógové studio. Na září plánuju vlastní kurz jógy pro učitele, který je certifikovaný jak mezinárodně, tak v Čechách. A učit dál workshopy, ideálně po celém světě.

Jak to bude dál?

Pokud chcete některou z našich soutěžících podpořit a hlasovat pro ni, pak můžete od 25. března na stránce www.restartsdietou.cz. Hlasování bude ukončeno 15. dubna o půlnoci. Následně budou hlasy sečteny a tři soutěžící s největším počtem hlasů postoupí do velkého finále, které se uskuteční 8. června. Jména všech postupujících najdete opět na stránce www.restartsdietou.cz a všech devět finalistů představíme v červnové Dietě.

Medailonky dalších semifinalistek najdete zde: