Írán

Írán Zdroj: istock.com

Žádný Egypt ani Řecko! Tohle jsou destinace, které budou nejoblíbenější!

Sice si zatím nemůžeme zaletět, kamkoliv nás napadne, ale než se vše vrátí do starých kolejí, můžeme aspoň plánovat. Co takhle se podívat do jedné ze zemí, které budou v budoucnu patřit mezi nejnavštěvovanější destinace?

„Přestože se situace v cestovním ruchu pomalu uklidňuje, úplně stejný, jako byl před koronavirovou epidemií, už nebude. Změní se minimálně výběr destinací. Řada turistů samozřejmě na své oblíbené země nedá dopustit ani v budoucnu, ale cestovatelé začnou objevovat nové cíle,“ předpovídá mluvčí cestovní agentury Invia Andrea Řezníčková. „Bude to velká příležitost pro země, které dosud z cestovního ruchu tolik netěžily, a mohou tak nabídnout nedotčenou přírodu a cestování bez davů lidí. Výhodu budou mít země, kde lze poznat neobvyklou kulturu a setkat se s historickými památkami,“ dodává Řezníčková. Které země se tedy stanou velkým trendem a novým cestovatelským snem?

Článek pokračuje na další stránce.

Pokračování 2 / 6

Etiopie

Historie této africké země je velmi fascinující. Jde o druhou civilizaci, která přijala křesťanství, a zároveň jediný africký národ, který odolal evropské nadvládě a nestal se ničí kolonií. Kromě zajímavé historie a bohaté původní kultury, kam rozhodně počítejte i výjimečnou gastronomii, Etiopie zaujme i svou krajinou. Na západě je deštný prales, na východě si užijete vrcholky hor. Abyste si užili vše, co Etiopie nabízí, je ideální vyrazit alespoň na dva, ideálně tři týdny.

Etiopie
Etiopie | Zdroj: istock.com

Etiopie
Etiopie | Zdroj: istock.com

Pokračování 3 / 6

Írán

Dnešní Írán se rozkládá na území dříve označovaném termínem Persie, podle dominantního etnika. Geografická poloha země, vymezená Kavkazem na severu, Arabským poloostrovem na jihu, Indií a Čínou na východě a Mezopotámií a Sýrií na západě, byla od nepaměti natolik exponovaná, že z oblasti učinila dějiště významných historických zvratů a událostí. Hledáte-li destinaci s velkým příběhem, která navíc není příliš daleko, Írán je skvělou volbou. Kromě toho jsou Íránci známí svou úctou k ženám, které se tu tedy budou cítit doslova jako perské princezny.

Írán
Írán | Zdroj: istock.com

Írán
Írán | Zdroj: istock.com

Pokračování 4 / 6

Slovinsko

„Slovinsko je zapomenutou perlou Evropy, přestože sousedí s turisticky velmi vytíženými zeměmi, jako jsou Itálie a Chorvatsko. Slovinská příroda a historické památky jsou přitom možná ještě hezčí a přitom o mnoho klidnější,“ popisuje Andrea Řezníčková z cestovní agentury Invia, která nabízí okružní poznávací cestu. Najdete tu úplně vše – hory, jezera, divoké řeky, obrovské jeskyně i krásná města, jimž vévodí hlavní město Lublaň.

Slovinsko
Slovinsko | Zdroj: istock.com

Slovinsko
Slovinsko | Zdroj: istock.com

Pokračování 5 / 6

Tunisko

Tunisko jako první ze zemí mimo Evropskou unii oznámilo otevření hranic, a to od 27. června. A rozhodně nic nepodceňují. Školí personál, dbají na precizní dodržování všech hygienických pravidel a pro zajištění bezpečnosti používají moderní technologie, například pojízdné roboty monitorující ulice, drony s mikrofony a termokamerami, UV dezinfekce či mobilní laboratoře pro odběr vzorků a jejich co nejrychlejší analýzu. Tunisko se tak stává velmi bezpečnou zemí ideální pro odpočinek u moře a v all inclusive hotelu.

Tunisko
Tunisko | Zdroj: istock.com

Tunisko
Tunisko | Zdroj: istock.com

Pokračování 6 / 6

Gruzie

Gruzie přiblíží nádhernou přírodu Kavkazu zbytku světa. Nabízí přitom opravdu idylické scenérie – zvlněnou krajinu hor, pastviny a malé vesničky, které příjemně kontrastují s většími městy. Starobylé hlavní město Tbilisi přitom rozhodně patří k těm nejpůvabnějším na světě. Na své si rozhodně přijdou milovníci vína. Místní vinařská tradice totiž sahá až do doby 6000 let před naším letopočtem. Výhodou jsou také nízké ceny a bezpečnost.

Gruzie
Gruzie | Zdroj: istock.com

Gruzie
Gruzie | Zdroj: istock.com