Video placeholde

Vévodkyně Kate je od rána v porodnici! Kdy uvidíme královského potomka?

Aktuálně nejsledovanější maminka na světě, vévodkyně Kate by každou chvíli měla přivést na svět dalšího královského potomka. Do porodnice dorazila dnes nad ránem. Na Twitteru novinu oznámil Kensingtonský palác.

„Její výsost, vévodkyně z Cambridge byla přijata do porodnice St. Mary’s Hospital v Paddingtonu v Londýně dnes brzo ráno v raném stadiu porodu,“ uvedl Kensingtonský palác.

Podle oficiálního vyjádření na Twitteru do porodnice s Kateodjel také nastávající tatínek a její manžel, princ William. „Vévodkyně z Kensingtonského paláce do nemocničního křídla Lindo Wing odjela autem. Doprovázel ji Vévoda z Cambridge,“ dodala královská rodina.

Ve stejné porodnici přišly na svět i její první dvě děti, princ George a princezna Charlotte, a také princové William a Harry. Původně se přitom spekulovalo, že si Kate přeje porodit třetí dítě doma. Termín porodu ani pohlaví dítěte nebylo dopředu známo. Princ William v březnu před novináři pronesl, že porod může přijít každým dnem. Že se blíží termín porodu nakonec prozradily bariéry před vchodem Lindo Wing, které se zde objevily v pondělí 9. dubna a měly zde být až do 30. dubna.

Pokud vše půjde hladce, už dnes nebo zítra se můžeme těšit na první fotky miminka. Kate to bezesporu bude zase ohromně slušet, jako ostatně po dvou předchozích porodech, kdy se ukázala v šatech návrhářky Jenny Packham. Od stejné návrhářky měla šaty i v den, kdy ukázala princeznu Charlotte, která se narodila 2. května 2015, a prince George, jenž přišel na svět 22. července 2013.

Královský pár s princem Georgem v roce 2013
Královský pár s princem Georgem v roce 2013 | Zdroj: Profimedia.cz

Královský pár s princeznou Charlotte v roce 2015
Královský pár s princeznou Charlotte v roce 2015 | Zdroj: Profimedia.cz

Vévodkyně Kate si klidu s novým miminkem dopřeje jen pár dní: Už 19. května ji totiž čeká další velká událost královské rodiny: svatba prince Harryho a jeho snoubenky Meghan Markle.