Tak dobrá, že na ni nezapomenete! Jak připravit božskou kulajdu?

Kulajda patří mezi královny polévek a navíc skvěle poslouží i jako lehčí oběd. Jak tuto polévku správně připravit a jak ji dochutit, aby se po ní jen zapřášilo? Není to žádná věda!

Ingredience:

1 l vývaru, 500 g brambor, 300 g hříbků, 150 ml 30% smetany, 2 vejce, 2 lžíce másla, 2 lžíce mouky, kopr, sůl, pepř, cukr, ocet

Postup:

1. Do kastrolu dejte lžíci másla, nechte jej povolit a přidejte hříbky. Promíchejte a restuje sedm minut.

2. Zaprašte lžící mouky a opékejte další dvě minuty.

3. Přilijte vývar a přidejte na kostičky nakrájené brambory.

4. Dochuťte solí a kmínem. Promíchejte a nechte polévku 25 minut vařit.

5. Vedle do rendlíku dejte další lžíci másla a po dobu sedmi minut na ní restujte na půlku rozkrojené houby. Osolte.

6. Do polévky přidejte smetanu, lžíci octa, necelou lžíci cukru a nasekaný čerstvý kopr.

7. Servírujte s opečenými hříbky nebo křemenáči a vajíčkem uvařeným na měkko.

Hotovo!