Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech Zdroj: Johana Střížková

Rychlý víkendový oběd: Masové koule zapečené v rajčatech!

O víkendu většinou máme spoustu jiných aktivit než zrovna postávání za plotnou. A proto milujeme rychlé letní obědy, které zasytí a chutnají celé rodině. Vyzkoušejte třeba masové kuličky zapečené v rajčatech. 

MASOVÉ KOULE ZAPEČENÉ V RAJČATECH

4 porce

Příprava: 15 minut + 25 minut pečení

Suroviny: 500 g mletého hovězího, 4 lžíce strouhaného parmazánu, 3 lžíce strouhanky, 1 vejce, 3 červené cibule, 2 plechovky krájených rajčat, 3 stroužky česneku, 1 hrst listové petržele, sůl a pepř

Postup:

1. Mleté maso osolte, opepřete, přidejte 2 lžíce strouhaného parmazánu, strouhanku, vejce a jednu nadrobno pokrájenou cibuli. Dobře zpracujte a promíchejte, aby se všechny suroviny spojily, a vlhkýma rukama tvořte kuličky o velikosti vlašského ořechu.

2. Česnek pokrájejte nadrobno a smíchejte ho s krájenými rajčaty, směs osolte a opepřete. Rajčatovou směs rozprostřete do pekáče, naskládejte do ní masové koule a na klínky pokrájené zbývající cibule.

3. Dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C, asi na 25 minut. Před podáváním zasypte zbytkem strouhaného parmazánu a nasekanou petrželí. Podávejte s pečivem.

Tip: Koule můžete podávat s těstovinami nebo bramborami, a když na to přijde, rovnou je s nimi zapéct.

ZVEME VÁS NA F.O.O.D. piknik!

V neděli 2. září se na vás od 11:00 do 19:00 těšíme na Ladronce!

Piknikové koše plné dobrot, atraktivní program, skvělé jídlo… To je ideální důvod přijít na F.O.O.D. piknik, dát si tu schůzku s někým, s kým jste se dlouho neviděli, a užít si den společně.

Na celý den máme připravený program, který bude moderovat autor Gastromapy, člen Gastrokroužku a náš spolupracovník Lukáš Hejlík.

Na pódiu vám předvedou své kuchařské umění klíčové osobnosti Gastrokroužku, tedy i šéfredaktorka časopisu F.O.O.D. Darina Křivánková.

Těšte se mimo jiné na show Markéty Pavleye alias Kitchenette, Jany Králikové ze Zásadně zdravě a Jirky Kuči z blogu Kitchen Story.

Na místě si, tak jako je zvykem, budete moci koupit piknikové koše, dát si něco dobrého u stánků farmářů a kulinářů, rozložit piknikovou deku a užívat si den.

Kde jinde by se měli lidé scházet než nad dobrým jídlem. Sledujte nás na foodpiknik.recepty.cz.

.
. | Zdroj: red