...

... Zdroj: iStock.com

Perfekcionista, nebo spíš chaotik? Jaký jste typ baliče?

Každý z nás má svůj vlastní způsob balení na dovolenou. Poznáte se v některém z následujících typů? 

1. Adrenalinový

Nejlépe funguje pod tlakem bezprostředně hrozících termínů. Balení si nechává na poslední chvíli. Odjíždí se slovy: „Nejedeme na severní pól, když mi něco bude chybět, tak si to tam koupím.“ V důsledku toho vlastní několikero stejných nabíječek a zubních kartáčků.

2. Pro všechny případy

Nezapomene pláštěnku, krém na štípance, obinadla či nafukovací dlahu. Většinu těchto předmětů nikdy nepoužije. Bere je jako ochranné talismany, které mají snížit pravděpodobnost nenadálých neštěstí.

3. Minimalista

Rozčiluje vás tím, že přicestuje s malou taškou, ze které v pravou chvíli vytáhne to, co zrovna potřebuje. Nezmuchlané tričko, dokonalé šortky, stylové sluneční brýle.

4. Chaotik

Chic drobnosti pro radost zabírají v jeho zavazadlech většinu prostoru. Bere s sebou nádherný klobouk s širokou krempou i rozevláté šaty na pláž, dost možná si ale zapomene plavky nebo zubní kartáček.

5. Perfekcionista

Balí zásadně podle seznamu, obvykle vlastní takových seznamů několik, jeden na zimní dovolenou, jeden na letní, jeden pro děti na tábory. Nikdy nic nezapomíná, což může být pro jeho spolucestovatele pohodlné anebo jim tím leze na nervy. Na druhou stranu jeho seznamy bývají poněkud nudně praktické.

Další skvělé články najdete v červencovém vydání časopisu Moje psychologie. Kupte si ho v naší online trafice iKiosek.cz! Dnes objednáte, zítra už ho máte ve schránce. A doprava je zdarma.

.
. | Zdroj: Archiv Mojí psychologie