Dieta 08/2021

Dieta 08/2021 Zdroj: Lucie Robinson

Mariana Prachařová: Jídlo bylo středobod života, to už nechci

Divoké mejdanové období vyměnila influencerka, herečka a zpěvačka loni na začátku karantény za krabičky, cvičení a hubnutí. Jenže co mělo být návratem do kondice a odměna pro tělo, které jí dobře slouží, stalo se posedlostí a středobodem života. Mariana Prachařová má za sebou rok a půl života se specifickou formou anorexie. Mluví o tom otevřeně na svých sociálních sítích i v tomto rozhovoru, aby pomohla lidem, kteří se potýkají s podobnými problémy.

Vybavíte si, kdy se vaším hlavním finančním příjmem staly sociální sítě?

Přesně ne. Instagram jsem si založila hned, jak se objevil v Česku, z čistého úmyslu házet tam hezké fotky. Dneska už si lidé často zakládají profily na sítích kvůli vydělávání peněz. U mě to přicházelo postupně. Neměla jsem moment, kdy bych si řekla, že od teď budu influencerka.

Tip na video: Jak správně posilovat „břišáky“?

Čím to, že jste tam tak populární?

Jsem svá. To dělá hodně. Ale upřímně, k mé popularitě hodně přispěl taky seriál Horákovi, kde jsem hrála jako malá. V televizi ho opakují každé prázdniny, to mi vždycky přibude dost fanoušků. Zdá se, že na tom seriálu vyrůstají celé generace.

Mariana Prachařová
Mariana Prachařová | Zdroj: Lucie Robinson

Když má člověk tolik sledujících, žije všednodenní život ještě vůbec podle sebe a toho, co mu dělá radost, nebo už se cíleně směruje žít tak, aby to bylo zajímavé i pro sítě?

To bych neřekla. Já žiju víceméně pořád stejně jako bez followerů. Když jsem se nedávno ptala svých sledujících, proč je bavím, psali mi, že jsem přirozená, že mi věří, co dělám a co říkám. Pravda je, že na Instagramu si trochu hlídám, co sdílím, přece jen, už mě tam sleduje dost i velmi mladých lidí. Na druhou stranu, co chci říct, to řeknu. S YouTube to mám podobně. Vždyť tam házím třeba celé video nenamalovaná! Až mě někdy napadne: „Hele, vždyť je to vlastně výborný filtr, protože tohle až si pustí nějaký můj budoucí manžel, hned uvidí realitu.“ Nebudu muset ráno vstávat o půl hodiny dřív, abych si stihla dát make-up, než se probudí. (smích)

Bylo těžké otevřít na sítích téma poruchy příjmu potravy?

Ano i ne. Věděla jsem, že bude lepší, když to řeknu sama, než když do mě lidi nebo noviny začnou šťourat. Navíc to souznělo s tím, co dělám. Dávalo mi to smysl. Což je přesně to, o co se snažím. Nechci mít profil plný hezkých fotek, které lidem nic nedají. Uvědomuju si, že mě sledují holky i kluci, co řeší podobné problémy. Což potvrdily i reakce. Dostala jsem neskutečně moc ohlasů. Od holek i od kluků. Psali mi, jak jsou rádi, že v tom nejsou sami. Dojalo mě to. A vlastně rozhodilo, když jsem si uvědomila, kolik strašlivých lidských příběhů se točí kolem něčeho tak přirozeného, jako je jídlo.

Celý rozhovor a další skvělé články najdete v novém vydání časopisu Dieta. Kupte si ho v naší on-line trafice iKiosek.cz! Dnes objednáte, zítra už ho máte ve schránce. A doprava je zdarma.

Dieta 08/2021
Dieta 08/2021 | Zdroj: Lucie Robinson