...

... Zdroj: © 20th Century Fox

Ledové království II.
Last Christmas
Bitva u Midway
Amnestie
Doktor Spánek podle Stephena Kinga
6
Fotogalerie

Listopadové filmové premiéry: Ledové království i další horor podle Stephena Kinga!

Co nám v listopadu nabídnou filmová plátna? Máme pro vás šestici filmů, ze kterých si rozhodně vyberete, ať už vyrazíte do kina se svým protějškem, přáteli nebo dětmi.

Film: Bitva u Midway

Premiéra: 7. listopadu

Žánr: Válečné drama

Režie: Roland Emmerich

Do kin míří nový válečný velkofilm od režiséra Rolanda Emmericha, který stojí za filmy jako Den nezávislosti, Patriot nebo Godzilla. Jak napovídá název, snímek je o bitvě u Midway, do níž bylo zapojeno americké námořnictvo i letectvo. Zároveň jednu z rozhodujících bitev druhé světové války uvidíme také z pohledu japonské armády. Ve filmu se můžete těšit na hvězdy, jako jsou Luke Evans, Woody Harrelson, Patrick Wilson, Nick Jonas nebo Mandy Moore.

Bitva u Midway
Bitva u Midway | Zdroj: © Centropolis Entertainment

Film: Le Mans '66

Premiéra: 4. listopadu

Žánr: Sportovní drama

Režie: James Mangold

Carroll Shelby je motoristický závodník, který je na absolutním vrcholu. Právě vyhrál nejtěžší závod na světě, ale brzy poté se dozví, že má srdeční vadu, kvůli které musí předčasně ukončit kariéru. Z nejúspěšnějšího závodníka světa se tak stává konstruktér, kterého si společně se šampiónem a zkušebním jezdcem Kenem Milesem najme Henry Ford II., aby pro jeho automobilku navrhli a postavili to nejdokonalejší závodní auto všech dob. Touží totiž po tom konečně porazit svého největšího rivala Enza Ferrariho, jehož auta ze stáje Ferrari vítězí na prestižním okruhu Le Mans již pět let vkuse. V hlavních rolích září Matt Damon a Christian Bale.

...
... | Zdroj: © 20th Century Fox

Film: Doktor Spánek od Stephena Kinga

Premiéra: 14. listopadu

Žánr: Horor

Režie: Mike Flanagan

Snímek podle knižní předlohy od Stephena Kinga dějově navazuje na legendární film Osvícení s Jackem Nicholsonem. Ten popisuje hrůzné události, které se staly před čtyřiceti lety v hotelu Overlook, kde dělal správce spisovatel Jack Torrance se svou rodinou. Ve snímku Doktor Spánek figuruje jeho dospělý syn Dan (Ewan McGregor), který se snaží vyrovnat s příšernými zážitky z dětství. Potká se s mladou dívkou Abrou, která je obdařena nadpřirozenými schopnostmi a prosí Dana o pomoc. Nelítostná Rose (Rebecca Ferguson) a její spolupracovníci z ní totiž chtějí vysát energii a stát se nesmrtelnými.

Doktor Spánek podle Stephena Kinga
Doktor Spánek podle Stephena Kinga | Zdroj: © Warner Bros.

Film: Amnestie

Premiéra: 14. listopadu

Žánr: Drama

Režie: Jonáš Karásek

Děj slovensko-českého snímku se odehrává v Leopoldově, kde se po rozsáhlé amnestii tehdejšího prezidenta Václava Havla vzbouřili vězni, kterých se netýkala. Jednalo se o největší vězeňskou vzpouru v dějinách Československa, která trvala dlouhých čtrnáct dnů. Věznice se změnila na válečnou zónu a po dvou týdnech vzpouru museli ukončit speciální jednotky. Do celého příběhu jsou zapletené tři páry, jejichž životy se vzájemně prolínají.

Amnestie
Amnestie | Zdroj: © Continental film

Film: Ledové království II

Premiéra: 21. listopadu

Žánr: Animovaný muzikál

Režie: Chris Buck & Jennifer Lee

Královna Elsa slyší volání, za kterým se skrývají odpovědi, proč se narodila s kouzelnou mocí, ale také proč hrozí jejímu království nebezpečí. Společně s Annou, Kristoffem, Svenem a Olafem se tak vydávají na dlouhou a nebezpečnou výpravu. Narozdíl od prvního dílu, kde se Elsa děsila toho, že je pro svět příliš mocná, bude teď doufat, že je dostatečně mocná, aby zvládla všechny ochránit.

Ledové království II.
Ledové království II. | Zdroj: © Walt Disney Pictures

Film: Last Christmas

Premiéra: 28. listopadu

Žánr: Romantická komedie

Režie: Paul Feig

Kate (Emilia Clarke) je magnet na průšvihy a špatná rozhodnutí. Pracuje v obchodě s vánočními potřebami, příliš si nerozumí s vlastní rodinou, je singl a sama v sobě se příliš nevyzná. Přestože má za sebou náročnou operaci, během které bojovala o život, své druhé šance si na první pohled příliš neváží. Pak ale potká sympatického Toma (Henry Golding), který velmi rychle změní její negativní pohled na celý svět.

Last Christmas
Last Christmas | Zdroj: © Universal Pictures