Lehký a křupavý: Jarní verzi bramborového salátu budete mít hotovou raz dva!
Bramborový salát, kdo by jej nemiloval? Jenže jeho klasická hutná varianta není na jaro úplně ideální. Vyzkoušejte proto odlehčenou a velmi křupavou verzi podle kuchařky Koko. Zamilujete si ji.
Postup:
1. Brambory se slupkou uvařte. Poté nechte vychladnout.
2. Připravte si zálivku. K sýru cottage přidejte lžičku majonézy a stejné množství hrubozrnné hořčice a křenu.
3. Dochuťte solí a pepřem, zakápněte olejem a důkladně vše zamíchejte.
4. Mražený hrášek zalijte horkou vodou z konvice. Mezitím si nakrájejte ředkvičky a jarní cibulku na plátky.
5. Zeleninu přidejte k hotové zálivce a přihoďte také pokrájenou čerstvou pažitku.
6. Vychladlé brambory se slupkou nakrájejte na kolečka, přidejte ke zbytku zeleniny do mísy a vše důkladně promíchejte.
7. Salát dochuťte solí a pepřem, okyselte šťávou z citronu, přidejte hrášek a nechte vše chvíli uležet.
8. Těsně před servírováním vmíchejte čerstvou rukolu.
9. Pro chuť můžete salát dozdobit uvařenými křepelčími vajíčky.
Hotovo!