Suroviny: 4 ks vajec, 1 svazek pažitky, 150 g pomazánkového másla, 1 lžička hořčice, 8 plátků kmínového kváskového chleba, 1 svazek ředkviček, sůl a pepř dle chuti a 1 hrst výhonků
Postup:
1. Vejce zalijte v hrnci vodou tak, aby byla ponořená, osolte a přiveďte k varu. Vařte 8 minut, slijte a prolijte studenou vodou. Oloupejte je a nasekejte nadrobno. Nasypte do misky a přidejte najemno nasekanou pažitku. Poté přidejte pomazánkové máslo a hořčici, osolte, opepřete a dobře promíchejte.
2. Polovinu chlebů namažte vyšší vrstvou (asi centimetrovou) pomazánky, ozdobte na kolečka nakrájenými ředkvičkami a posypte výhonky. Překryjte odloženými krajíci a zabalte na výlet.