Meruňkové knedlíky

Meruňkové knedlíky Zdroj: recepty.cz

Dokonalé meruňkové knedlíky, po kterých se doma jen zapráší!

Milovníci sladkých jídel si na báječných knedlících z pařeného těsta pochutnají. Uvnitř se skrývají šťavnaté meruňky a vršek zdobí rozpuštěné máslo, moučkový cukr a opražené mandlové lupínky.

Ovocné knedlíky jsou specialitou naší kuchyně, na kterou můžeme být právem hrdí. V žádné jiné zemi se knedlíky plněné šťavnatými jahodami, meruňkami, borůvkami nebo švestkami jako hlavní chod nepřipravují. Pohostěte jimi zahraniční návštěvu a uvidíte ten potlesk.

Suroviny: 500 g hrubé mouky + na podsypávání, sůl, 60 g cukru krupice, 250 ml mléka, 75 g másla, 1 vejce, 6 větších meruněk, plátky mandlí, moučkový cukr, rozpuštěné máslo a meduňka na ozdobu

Postup:

1. Hrubou mouku promíchejte s rovnou lžičkou soli a s cukrem. Mléko přiveďte téměř k varu spolu s máslem a zalijte jím mouku. Mísu přiklopte a nechte 5 minut odstát, aby se mouka spařila. Pak přidejte vejce a vypracujte měkké těsto. Podle potřeby dodejte ještě mouku nebo mléko, ale počítejte s tím, že i hotové těsto je poměrně lepkavé.

2. Ve velkém hrnci dejte vařit dostatečné množství vody. Meruňky vypeckujte. Z těsta odtrhávejte mokrýma rukama kousky, z nich na dlani tvarujte placky a do nich balte půlky meruněk.

3. Knedlíky po várkách vkládejte do vroucí vody a vařte asi 8 minut. Hotové jsou, když vyplavou na hladinu.

4. Mandlové lupínky nasucho opražte na pánvi. Knedlíky podávejte zalité přepuštěným máslem a sypané mandlemi a moučkovým cukrem.

Další skvělé recepty (nejen na sladké) najdete na webu Recepty.cz!