Cuketové bramboráky: Lahodná večeře i originální příloha ke grilování! | Ženy.cz
 


Cuketové bramboráky: Lahodná večeře i originální příloha ke grilování!

18. července 2020 • 06:00
Cuketové bramboráky: Lahodná večeře i originální příloha ke grilování!
Cuketové bramboráky • Foto: recepty.cz

Tyto rychlé a chutné placičky z cukety, mrkve, cibule a česneku si určitě ihned zamilujete. Originální obměnu klasických bramboráků si můžete vychutnat jak se zeleninou, tak jako přílohu k masu či omáčkám.

Suroviny: 1 ks menší cibule, 500 g cukety, 1 lžička soli, 2 ks větší mrkve, 2 stroužky česneku, 250 g hladké mouky, 1 ks hlávkového salátu, 2 ks vajec, rostlinný olej na smažení, 1 špetka muškátového květu, 100 ml mléka, 1 lžíce vegety, 1 špetka mletého pepře a 100 g cherry rajčátek

Postup

1. Cuketu omyjeme a oloupeme (mladou cuketu nemusíme loupat). Pak ji nastrouháme na hrubém struhadle do větší mísy a necháme chvíli stát, až pustí vodu.

2. Karotku očistíme a nastrouháme najemno. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek utřeme. Vodu z cukety slijeme. Karotku, cibuli a česnek přidáme k cuketě společně s vejci, mlékem a hladkou mouku.

3. Ochutíme vegetou, solí, muškátovým květem a mletým pepřem. Vše dobře promícháme.

4. Z hustého cuketového těsta tvoříme bramboráčky. Pečeme na pánvi na rozpáleném oleji z každé strany asi 5 minut. Hotové placičky pokládáme na papírový ubrousek, abychom je zbavili přebytečného oleje.

5. Podáváme teplé a zdobíme cherry rajčátky a salátem. Můžeme podávat i jako přílohu k masu.

Více skvělých receptů najdete v aktuálním srpnovém vydání magazínu F.O.O.D.!
Nové srpnové vydání časopisu F.O.O.D. VIDEO Food

Autor: redakce Recepty.cz
Jdi na homepage Zpět na začátek

Horoskopy