Křepelčí vejce

Křepelčí vejce Zdroj: istock.com

Křepelčí vajíčka: Jak je uvařit natvrdo nebo na hniličku?

Křepelčí vajíčka jsou nejen krásnější než vejce slepičí a lépe vypadají na talíři, ale hlavně jsou i zdravější! Vaření a příprava křepelčích vajec zabere jen pár minut.

1. Do rendlíku dejte vařit vodu tak, aby jemně probublávala. Postačí výška několik centimetrů, křepelčí vajíčka jsou malá. I když nebudou všechna stejně velká, nakládejte s nimi, jako by stejnou velikost měla. A vždy vařte vajíčka ihned po vytažení z lednice.

2. Naberte je na lžičku, jemně ponořte do rendlíku a čekejte 2, 3 nebo 4 minuty. Tím dosáhnete uvaření naměkko, na hniličku nebo natvrdo.

3. Poté vložte křepelčí vejce do studené vody a nechte je trochu vychladnout.

4. Krouživým pohybem po kuchyňské desce narušte skořápku na plošší straně vejce. Jemným pohybem ji ještě více „prokřupněte“ a oloupejte vejce nad miskou se studenou vodou.