Nadýchaná a křupavá velikonoční nádivka, po které se doma jen zapráší!

27. března 2021 • 06:00
• Foto: akademiekvality.cz

Taková nádivka přinese vůni Velikonoc a jara až do vaší kuchyně. Receptů najdete mnoho, záleží na vás, jaké ingredience zvolíte, nikdy by ale nemělo chybět něco zeleného a také sníh z bílků, díky němuž je nádivka krásně nadýchaná a zároveň křupavá.

Suroviny: uvařené šunkové koleno, kuřecí vývar, sklenička mléka, 9 vajec, 12 bílých rohlíků, česnek, pažitka, petržel, rukola, sušená majoránka, sušený drcený kmín, sádlo na vymazání pekáče, strouhanka na vysypání pekáče, pepř a sůl

Postup:

1. Oddělte bílky od žloutků a bílky si připravte na šlehání. Ke žloutkům přidejte část vývaru a skleničku mléka – později můžete obojí přidat, osolte a opepřete. Dále prolisujte dva stroužky česneku a ruční metličkou důkladně promíchejte. 

2. Teď přichází na řadu rohlíky nakrájené na drobné kostičky, které si ideálně předtím dejte vysušit do trouby na pečicím plechu. Rovnoměrně na ně nalijte připravenou směs a nechte je nasát. 

3. Umíchejte bílky se špetkou soli v tuhý sníh a předehřeje si troubu na 190 stupňů. 

4. Na pečicí plech k rohlíkům přidejte na kostičky nakrájené šunkové koleno a jemně promíchejte. 

5. Na pečicí plech přidejte nakrájenou pažitku, petržel a rukolu, sušenou majoránku a sušený drcený kmín. Když bude potřeba, přidejte vývar a klidně i mléko. Všechno promíchejte a na závěr vmíchejte sníh z bílků.

6. Vymažte pekáč sádlem a vysypte strouhankou a dejte na něj veškerou směs. Vložte do předehřáté trouby a pečte 40 až 60 minut. 

Autor: redakce Ženy.cz
Jdi na homepage Zpět na začátek

Horoskopy