Klasický dezert, který nezklame: Upečte si letní bublaninu s jahodami
Existuje v českém pečení nějaký víc pohodový recept? Rozhodně ne, bublanina je náš nejoblíbenější evergreen, který budete mít hotový raz dva.
Ingredience pro menší plech (cca 24 x 32 cm):
800 g jahod, 250 g polohrubé mouky, 150 g cukru krystalu, 125 g rozpuštěného másla, 125 ml smetany, 3 vejce, 6 g kypřicího prášku, máslo a hrubá mouka na vymazání formy
Postup:
1. Troubu rozehřejte na 180 °C. Máslo rozpusťte a nechte mírně vychladnout. Jahody očistěte, zbavte stopek a rozkrojte napůl.
2. Mouku prosijte do mísy a promíchejte s kypřicím práškem a špetkou soli. Plech na pečení vymažte máslem a vysypte hrubou moukou (popř. krupicí, strouhankou).
3. Vejce rozšlehejte v míse s cukrem, dokud nezesvětlají. Přidejte smetanu s moukou a opatrně rozmíchejte. Úplně nakonec tenkým pramínkem zašlehejte i rozpuštěné máslo.
4. Připravené těsto vylijte na vysypaný plech. Přidejte jahody a bublaninu dejte péct do trouby asi 25 až 30 minut.
Hotovo!