Video placeholde

Je to kluk!!! Vévodkyně Kate porodila třetího potomka

Tak jsme se konečně dočkali! Vévodkyně Kate přivedla na svět svého třetího potomka. Chlapec s váhou 3,80 kg se narodil v 11:01 hodin. Princ William byl přítomen u porodu. Vévodkyně Kate i miminko jsou v pořádku!

Chlapcovo jméno zatím není známo, ve hře jsou jména Philip, James, Albert, Arthur (Charlesovo a Williamovo prostřední jméno).

Vévodkyně Kate i miminko jsou v pořádku, takže už dnes se možná můžeme těšit na první fotky miminka. Kate to bezesporu bude zase ohromně slušet, jako ostatně po dvou předchozích porodech, kdy se ukázala v šatech návrhářky Jenny Packham. Od stejné návrhářky měla šaty i v den, kdy ukázala princeznu Charlotte, která se narodila 2. května 2015, a prince George, jenž přišel na svět 22. července 2013.

Královský pár s princeznou Charlotte v roce 2015
Královský pár s princeznou Charlotte v roce 2015 | Zdroj: Profimedia.cz

Královský pár s princem Georgem v roce 2013
Královský pár s princem Georgem v roce 2013 | Zdroj: Profimedia.cz

Vévodkyně Kate opět rodila v londýnské soukromé nemocnici St. Mary, kde přišly na svět i její první dvě děti, princ George a princezna Charlotte (a také princové William a Harry). Porod George trval deset a půl hodiny, zatímco Charlotte přišla na svět už po dvou a půl hodinách. Královský porod má přísná pravidla, po staletí u něj musel být například přítomen svědek. V roce 1926, když se narodila královna, to byl ministr vnitra. Dnes královnu o narození svého třetího dítěte informoval speciální linkou přímo její vnuk princ William.

Původně se přitom spekulovalo, že si Kate přeje porodit třetí dítě doma. Termín porodu ani pohlaví dítěte nebyly dopředu známy. Princ William v březnu před novináři pronesl, že porod může přijít každým dnem. Že se blíží termín porodu, nakonec prozradily bariéry před vchodem Lindo Wing, které se zde objevily v pondělí 9. dubna a měly zde být až do 30. dubna.

Mimochodem, jeden den hospitalizace v nejluxusnějším pokoji křídla Lindo Wing vyjde na sedm a půl tisíce liber, v přepočtu tedy asi na dvě stě tisíc korun. Součástí balíčku je péče těch nejlepších porodníků světa, ale také masáže, čerstvé delikatesy, šampaňské pro novopečené tatínky či poporodní čaj o páté pro maminky. Zkrátka porodnice, kde se ale cítíte více jako v pětihvězdičkovém hotelu.

Zatímco byla Kate v porodnici, vyšel ze dveří úplně jiný pár s novorozenětem. Okamžitě si vysloužil pozornost médií.
Zatímco byla Kate v porodnici, vyšel ze dveří úplně jiný pár s novorozenětem. Okamžitě si vysloužil pozornost médií. | Zdroj: Reuters/ČTK

Kate zde navíc mívá k dispozici svou dvorní kadeřnici Amandu Cook-Tucker, která sem byla povolána i po porodu prince George a Princezny Charlotte. Je tedy jednou z prvních osob, které mohou spatřit novorozené královské miminko. Další bude Katina osobní asistentka Natasha Jackson.

Vévodkyně Kate si nyní dopřeje pár týdnů klidu s miminkem, už 19. května ji ale čeká další velká událost královské rodiny: svatba prince Harryho a jeho snoubenky Meghan Markle.