Hřejivý kukuřičný krém: Polévka hotová za 15 minut!
Klasická dýňovka už vás nebaví? Nevadí, zkuste si uvařit jinou rychlovku na zahřátí – kukuřičný krém. Hotový ho budete mít do 15 minut a ve dřezu vám po přípravě nezbude téměř žádné nádobí.
Ingredience na 3 porce:
300 g mražené kukuřice, 600–700 ml kuřecího vývaru, 1–2 jarní cibulky, 3 stroužky česneku, lžíce olivového oleje, lžíce másla, chilli podle chuti, 1 bobkový list, sůl, pepř, citronová nebo limetková šťáva, pár kapek worcesteru (možno vynechat), opečený kukuřičný chléb k servírování
Postup:
1. Nakrájejte nahrubo jarní cibulku. Oloupejte a rozmačkejte česnek – vždy jeden stroužek na jednu porci.
2. V hrnci rozehřejte olivový olej a orestujte cibulku s česnekem. Můžete přihodit také nakrájenou chilli papričku. Přidejte máslo a bobkový list.
3. Vsypte kukuřici (rozmraženou nebo z konzervy), obalte ji v rozpuštěném másle a dochuťte dalšími bylinkami: tymiánem, rozmarýnem, šalvějí. Zalijte vše kuřecím nebo zeleninovým vývarem. Přidejte sůl a pepř.
4. Povařte 7 až 10 minut a mezitím si nachystejte mixér. Vyjměte bobkový list a polévku rozmixujte do hladka. Případně ji pak můžete ještě přecedit.
5. Vše včetně bobkového listu vraťte zpátky do hrnce a znovu přiveďte k varu. Pokud potřebujete polévku zahustit, přidejte do ní na konci lžičku bramborové kaše.
6. Na závěr dochuťte citronovou nebo limetkovou šťávou, pár kapkami worchesteru, případně si vyrobte slaninové chipsy. Podávejte s kukuřičným pečivem.
Dobrou chuť!