Poctivá česnečka

Poctivá česnečka Zdroj: iStock

Na zahřátí i kocovinu: Jak si připravit poctivou česnečku?

Po chuti vám bude vždy, ať už se cítíte pod psa z jakéhokoliv důvodu. Česnečka je jednou z nejoblíbenějších a nejrychlejších polévek vůbec. Zkuste si proto dnes uvařit rychloverzi podle kuchařky Koko.

Ingredience na 4 porce:

předpečená bageta s česnekovým máslem, 1 litr vývaru (kuřecí nebo z uzeného masa), 2 lžíce sádla, 1 střední cibule, 4 středně velké brambory, cca 6 stroužků česneku podle velikosti a požadované síly polévky, lžička drceného kmínu, 2 bobkové listy, vrchovatá lžíce drhnuté majoránky, 100 g měkčího mladšího sýra na strouhání, sůl

Postup:

1. Začněte krutony, které budou tentokrát trochu netradiční: Předpřipravenou bagetu natrhejte na kousky a ty nechte zapéct v troubě dozlatova. Hotové krutony pak posypte ještě trochou strouhaného sýra.

2. Rozehřejte hrnec a na sádle orestujte najemno nakrájenou cibuli. Po chvíli přidejte na kostičky nakrájené brambory, pár stroužků česneku nakrájeného na plátky a drcený kmín. Vše nechte chvíli restovat.

3. Přilijte vývar, přidejte bobkový list a dosolte.

4. Nechte změknout brambory, přidejte majoránku, popřípadě dořeďte dalším vývarem, prolistujte zbytek česneku a ochutnejte.

5. Hotovou česnečku pak servírujte s opečenými krutony se sýrem.

Hotovo!