Deník veganky: Pikantní pečená cizrna bez zbytečného tuku
Cizrna se stává čím dál oblíbenější a v našich kuchyních si postupně vydobývá své čestné místo. A to zdaleka nejen v podobě hummusu. Můžete z ní vytvořit třeba výbornou zdravou chuťovku na večer nebo pohoštění pro návštěvu, kterým překvapíte. Zbylou křupavou cizrnu můžete přidat do polévky, zamíchat do salátu či kuskusu a oběd do krabičky máte vyřešený.
Vykouzlit ze tří ingrediencí výborné zdravé pohoštění nebo originální oběd do krabičky není žádná věda. Jak připravit pikantní cizrnu za pár minut vás naučí Jarmila, autorka blogu Jarmila Sweet. Cizrnu miluje nejen kvůli chuti, ale i díky obsahu vitaminů a minerálních látek. Navíc má i nízký glykemický index, který z ní činí ideální pomocnici, pokud chcete zhubnout.
Pokud nechcete cizrnu předem namáčet a vařit, můžete použít tu konzervovanou v nálevu.