Chlebíčky trochu jinak: Zkuste je s avokádem, dýní nebo hruškami!
Chlebíčky nemusejí být jen s vlašákem, vejcem, šunkou nebo uherákem. Nic proti klasice, ale kdy jindy si zaexperimentovat než poslední den v roce. Připravte si chlebíčky, které křupou, mísí se v nich spousta chutí a neuzemní vás na gauči. Připravte si chlebíčky, které vás nakopnou do nového roku.
Chlebíčky s avokádem a kukuřicí
4 porce
Příprava: 20 minut
Suroviny: 1 předvařený kukuřičný klas, olivový olej, 2 zralá avokáda, sůl a pepř, citronová šťáva, 1 celozrnná bageta, 150 g sýra feta, 1 hrst lístků koriandru a 1 lžička růžového pepře
Postup:
1. Kukuřičný klas potřete olejem a opečte ze všech stran na pánvi. Klas postavte na výšku na prkénko a větším ostrým nožem z něj několika řezy odkrojte zrna. Je to mnohem rychlejší než je obírat. Pruhy kukuřičných zrn pak natrhejte na menší kousky.
2. Avokáda v misce rozmačkejte vidličkou, ochuťte solí, pepřem a trochou citronové šťávy. Bagetu pokrájejte na plátky, z obou stran potřete olivovým olejem a zlehka opečte na pánvi.
3. Bagety potřete avokádovou pomazánkou, na ni dejte na plátky pokrájenou fetu, kukuřici a lístky koriandru. Dochuťte růžovým pepřem, solí a pár kapkami olivového oleje.
TIP NA VIDEO: Zkuste tuto nejlepší pomazánku z avokáda!

Článek vyšel v časopise F.O.O.D. Aktuální číslo si můžete koupit zde.