Chlebíčky s avokádem a kukuřicí

Chlebíčky s avokádem a kukuřicí Zdroj: Šárka Babická

Chlebíčky trochu jinak: Zkuste je s avokádem, dýní nebo hruškami!

Chlebíčky nemusejí být jen s vlašákem, vejcem, šunkou nebo uherákem. Nic proti klasice, ale kdy jindy si zaexperimentovat než poslední den v roce. Připravte si chlebíčky, které křupou, mísí se v nich spousta chutí a neuzemní vás na gauči. Připravte si chlebíčky, které vás nakopnou do nového roku. 

Chlebíčky s avokádem a kukuřicí

4 porce

Příprava: 20 minut

Suroviny: 1 předvařený kukuřičný klas, olivový olej, 2 zralá avokáda, sůl a pepř, citronová šťáva, 1 celozrnná bageta, 150 g sýra feta, 1 hrst lístků koriandru a 1 lžička růžového pepře

Postup:

1. Kukuřičný klas potřete olejem a opečte ze všech stran na pánvi. Klas postavte na výšku na prkénko a větším ostrým nožem z něj několika řezy odkrojte zrna. Je to mnohem rychlejší než je obírat. Pruhy kukuřičných zrn pak natrhejte na menší kousky.

2. Avokáda v misce rozmačkejte vidličkou, ochuťte solí, pepřem a trochou citronové šťávy. Bagetu pokrájejte na plátky, z obou stran potřete olivovým olejem a zlehka opečte na pánvi.

3. Bagety potřete avokádovou pomazánkou, na ni dejte na plátky pokrájenou fetu, kukuřici a lístky koriandru. Dochuťte růžovým pepřem, solí a pár kapkami olivového oleje.

TIP NA VIDEO: Zkuste tuto nejlepší pomazánku z avokáda!

Video placeholde

Článek vyšel v časopise F.O.O.D. Aktuální číslo si můžete koupit zde.