Video placeholde

Andrea Kalivodová: Každá žena má nějaký drobný komplex!

Sólistka Národního divadla, maminka dvou synů a věčně pozitivně naladěná – tak to je Andrea Kalivodová (41)! Co nám prozradila o svých synech a jak se učí mít ráda své tělo?

Před pár dny jste měla premiéru v představení Láska ke třem pomerančům.

Ano, je to krásné představení. Celý tým v této opeře je naprosto úžasný. Takové souznění a harmonii jsem dlouho nezažila.

A jaké máte z premiéry pocity?

Já jsem nadšená a mám obrovskou radost, že inscenace měla takový úspěch.

Jak maminka dvou malých synů zvládá časově náročné přípravy na představení?

Hodně se to odvíjí od pomoci druhých. Já jsem strašně vděčná svému muži Radkovi, že je mi velkou oporou a během mých zkoušek se naprosto automaticky o kluky staral. Babičky a dědečky nemáme v Praze, takže to je většinou na něm. Když to srovnám s loňským rokem, když byli kluci menší, bylo to mnohem obtížnější.

Jaké je to žít v oslabení se třemi muži?

O tom jsem zrovna nedávno přemýšlela. Ten testosteron kolem opravdu lítá, takže občas mi spřízněná holčičí dušička chybí. Ale třeba můj starší syn, kterému bude pět, je takový malý gentleman. Pomáhá mi s taškami, říká mi, že mi to sluší, a to je krásné. Já to beru tak, že v životě je všechno tak, jak má být. A já se od kluků pořád něco učím a to mě baví.

Zdědili vaši synové pěvecký talent po vás?

Já myslím, že určitě mají hudební sluch. Ale v současné době je zajímají mnohem víc sporty, auta a motorky. Ale společně už jsme byli i v divadle nebo na hudebních představeních a líbilo se jim to. Já je hlavně nechci do ničeho nutit.

A chystáte se na letní rodinnou dovolenou, nebo vás čeká pracovní léto?

Rozhodně žádné pracovní léto nebude! Během celého léta mám asi tři koncerty, ale jinak budu odpočívat. V druhé půlce června letíme k moři načerpat síly. Ale když na tím tak přemýšlím, tak někdy čerpám energii i na jevišti a chodím si tam odpočinout od kluků (smích).

Dovolená se vám tedy blíží, proto jste si dnes přišla vybrat plavky? Nosíte je ráda?

Přesně tak. Plavky k létu neodmyslitelně patří a navíc jsou spojené se samými příjemnými věcmi, jako jsou léto, moře, sluníčko a odpočinek. Ale je opravdu důležité, aby vám plavky perfektně sedly, jinak se může stát, že to bude ten nejméně oblíbený kousek oblečení, který máte.

A jak jste vy našla ty ideální plavky?

Já nosím plavky od české značky Timo. Ty mi maximálně vyhovují, protože lichotí ženským křivkám. Umí zvýraznit poprsí a schovat bříško. A také mě naučily, že čím jsou plavky barevnější, tím lepší. Protože vzory a barvičky dokážou krásně odlákat pozornost od nedokonalostí, na které nechceme příliš upozorňovat.

Mnoho žen se ale v dokonale padnoucích plavkách stydí nebo se necítí dobře. Máte pro ně nějakou radu?

V první řadě je potřeba být spokojená sama se sebou. Když se naučíte přijmout sebe i své tělo takové, jaké je, budete se cítit sebevědomě nejen v plavkách, ale i v životě. Pamatujte na to, že opravdu nikdo není dokonalý. Ani mé kamarádky z řad modelek, hereček nebo moderátorek. Každá z nich má nějaký drobný komplex, přes který se ovšem naučily přenést. Já to mám stejně. A taky se snažím cvičit, abych ty své partie, se kterými nejsem spokojená, trošku vylepšila. Takže vám držím všem pěsti, protože vím, že někdy je to opravdu těžké.