...

... Zdroj: iStock.com

6 tipů na zimní relax: Kam si o víkendu vyrazit dobít baterky?

Máte pocit, že je nejvyšší čas na to, abyste dobili baterky a abyste si aspoň o víkendu (když nemůžete déle) dopřáli klid, pohodu a hýčkání? Našli jsme pro vás hotely, kde vám splní všechna vaše přání.

Augustiniánský dvůr

Historie hotelu se začala psát v roce 1904, kdy byl v Luhačovicích postaven jako lázeňský dům určený především pro mnichy z augustiniánského kláštera svatého Tomáše ve Starém Brně. Ale pravidelně sem jezdíval například i skladatel Leoš Janáček. Právě tady vznikla jeho světoznámá Glagolská mše či skicy k Příhodám lišky Bystroušky. Stejně jako kdysi i dnes je špičkový wellness hotel synonymem klidu a odpočinku. Relaxovat můžete nejen ve zdejším spa, ale i v zahradě, která má šest zastávek korespondujících s lidskými smysly. Nejedná se o klasickou komentovanou procházku, ale jde o originální meditační rituál, který je zasazen do míst, kde kdysi odpočívali mniši augustiniánského řádu. Součástí hotelového areálu je i meditační jurta.

Augustiniánský dům
Augustiniánský dům | Zdroj: Archiv ubytování

Článek pokračuje na následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 6

Chateau Herálec

Uprostřed nádherné Vysočiny najdete neméně krásný hotel Chateau Herálec. Obklopuje ho anglický park založený v 18. století, vede jím naučná stezka a žijí v něm desítky „heráleckých“ veverek. K unikátům hotelu sídlícího v zámku ze 14. století patří i vysvěcená kaple svaté Anny s úchvatnými historickými freskami ze začátku 18. století, kde můžete třeba v klidu meditovat či rozjímat, nebo také rozsáhlá sbírka francouzských vín z oblasti Bordeaux, přičemž se jedná o jednu z největších sbírek tohoto druhu v Čechách. Dokonalou relaxaci zažijete ve spa L’Occitane, kde najdete bazén pod zámeckými klenbami, sauny, vířivku ve věži či fitness centrum.

Pokračování 3 / 6

Hotel Srní

Jestliže milujete Šumavu a její okouzlující přírodu s ledovcovými jezery, slatěmi a nekonečnými lesy stejně jako my, můžete se vydat na víkend přímo do národního parku Šumava, do Srní. Stejnojmenný hotel najdete v půvabné vesničce nedaleko Povydří a Horské Kvildy. Kromě relaxace v klasické wellness zóně tam můžete odpočívat i aktivně. Součástí hotelu je totiž klasický plavecký bazén a také sportovní hala, kde lze hrát tenis, volejbal, basketbal a další míčové sporty anebo vyzkoušet lezeckou stěnu či laserovou střelnici. A jestliže vás to přestane bavit, možností procházek či výletů na běžkách je tam opravdu bezpočet.

www.hotely-srni.cz

Hotel Srní
Hotel Srní | Zdroj: Archiv ubytování

Pokračování 4 / 6

Hotel V Nebi

Toužíte prožít aspoň pár nebeských okamžiků? Zamiřte na pomezí Jizerských hor a Krkonoš, kde v 800 metrech nad mořem najdete hotel V Nebi. Doporučujeme ho hlavně na romantický víkend ve dvou, protože hotel je pouze pro dospělé, takže děti nechte tentokrát u babičky. Malý privátní hotel se během několika let stal naprostým fenoménem, kam se jezdí za skvělým jídlem i za wellness. Můžete využít venkovní whirlpool, hotelové lázně s bazénem, různé druhy saun a množství relaxačních procedur. Z terasy je úchvatný výhled do údolí Josefova Dolu. Že tahle oblast nabízí i různé sportovní aktivity, jak v létě, tak v zimě, asi není třeba připomínat.

www.vnebi.cz

Hotel V nebi
Hotel V nebi | Zdroj: Archiv ubytování

Pokračování 5 / 6

Resort Svatá Kateřina

Místo, které je už řadu let synonymem odpočinku a zdraví v duchu ájurvédy, leží mezi Pelhřimovem a Telčí a je druhým nejzdravějším místem v Česku. Už jen procházka po tamních lesích vám pomůže zapomenout na stresy všedních dní. A co teprve relax v ájurvédském pavilonu, kde najdete úchvatné wellness a spa! Téměř z každého místa se můžete kochat výhledy do okolní krajiny a pochopitelně si užívat všeho, co spa nabízí – bazén, aromaterapeutické parní kabiny, sauny a samozřejmě řadu různých masáží a procedur. K dispozici je i ájurvédský lékař.

www.katerinaresort.cz

Resort Svatá Kateřina
Resort Svatá Kateřina | Zdroj: Archiv ubytování

Pokračování 6 / 6

Hotel Lanterna

Půvabná krajina Valašska a špičkové služby. To vše můžete čekat při návštěvě Spa hotelu Lanterna, který se nachází ve Velkých Karlovicích. Je součástí Resortu Valachy, takže relaxaci ve spa si můžete užít nejen přímo v hotelu Lanterna, ale také v nedalekém Wellness hotelu Horal, kde jsou termální bazény, saunový svět nebo kardio fitness. A odpočinek v soukromí pak taky stojí za to – apartmá mají krb a vířivou vanu. A venkovní aktivity? V blízkém okolí hotelu se nacházejí hned tři lyžařská střediska. A ani v létě se nebudete nudit – přímo v areálu hotelu se nachází golfové hřiště, několik cyklotras, adrenalinový sjezd pro bike trail a nad Velkými Karlovicemi je nově postavená rozhledna Miloňová, z níž uvidíte Valašsko jako na dlani.

www.valachy.cz/lanterna

Hotel Lanterna
Hotel Lanterna | Zdroj: Archiv ubytování

Další skvělé články najdete v únorovém vydání časopisu Moje psychologie. Kupte si ho v naší online trafice iKiosek.cz! Dnes objednáte, zítra už ho máte ve schránce. A doprava je zdarma.

.
. | Zdroj: Archiv Mojí psychologie