Tohle místo miluji!

Tohle místo miluji! Zdroj: iStock.com

5 tipů na úžasné výlety v Česku: Vybere si milovník přírody i romantik

Být spolu, ale ne zavřeni v bytě. Toho už jste si užili dost. Změňte prostředí a zažijte něco nového. Poznejte nová místa i sami sebe! 

V posledních měsících jste měli plnou hlavu starostí o své zdraví, práci, rodinu a pro stres a veškeré povinnosti vám nezbýval čas na to být opravdu spolu. Karanténa nám všem dala zabrat. Někteří experti říkají, že rozvodoví právníci budou mít plné ruce práce. Situace se zdá být lepší, a proto nastal čas věnovat se sobě navzájem a zažít něco nového. Kam vyrazíte se svou drahou polovičkou?

Ledovcová jezera na Šumavě

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Černé jezero🖤 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ #cernejezero #sumavskajezera #blacklake #hory #ceskakrajina #krajina #les #milujemesumavu #fotimesumavu #sumavaturismus #welovesumava #jezero #mountains #forest #mountainlake #priroda #nature #naturephotography #naturephotographer #natura #natur #purebeauty #fotimeprirodu #milujemeprirodu #cechy #visitcz #czechia #letovcechach #vyletime #trip

Příspěvek sdílený Andrea S. (@and_svo_), Srp 30, 2018 v 10:46 PDT

Milujete Švýcarsko, Itálii anebo Rakousko pro nádherná jezera? V tom případě byste měli navštívit ledovcová jezera na Šumavě. Na české straně najdete pět kouzelných ledovcových jezer – Černé, Čertovo, Prášilské, Plešné a nejmenší Laka. Jezera vznikla po odtání ledovců, které se vytvořily koncem třetihor při ochlazení klimatu ve střední Evropě. Nejnavštěvovanějšími je Černé a Čertovo. Nejvýše je položeno jezero Laka. Ať už si vyberete kterékoli anebo všechny, nebudete litovat. Nezapomeňte si s sebou vzít piknikový koš plný dobrot, něco na sezení a taky třeba lahvinku dobrého moravského vína. „Uprostřed nedotčené přírody budete mít naprosté soukromí, a tak si žádost o ruku můžete dokonale vychutnat ve společnosti své milované bez rušivých elementů,“ doporučuje Kubíček ze společnosti BRILAS, specialista na snubní a zásnubní prsteny.

Vyhlídka Máj

Zobrazit příspěvek na Instagramu

- After Rain This place reminds me my first shots on camera. It was absolutely unknown without any people. #visitcz #folkscenery #ceskakrajina #igerscz #fotimecesko #czechrepublic #vyhlidkamaj #exceptional_pictures #folk_life_mood #beautyofczechia #allbeauty_addiction #globe_shotz #splendid_earth #folkvibe #mistnifotograf #folkcreative #czechroamers #ourPlanetDaily #earthofficial #travelanddestinations #ceskojekrasne #worldshotz #fotimestrednicechy

Příspěvek sdílený Lukas Vesely (@lukasveselylandscapes), Srp 7, 2019 v 11:53 PDT

Jedno z nejromantičtějších míst v Čechách. Vyhlídka Máj se pyšní dechberoucím pohledem na kaňon řeky Vltavy, která se zde stáčí do tvaru podkovy. Najdete ji asi jeden kilometr od silnice z Krňan do Teletína ve středních Čechách. Na skalách rostou borovice a nenajdete tam žádné zábradlí ani lavičky, tudíž je potřeba dbát opatrnosti. V každém ročním období má Máj své kouzlo. V létě se těšíte ze všech odstínů zelené a na podzim hraje příroda krásnými teplými barvami od červené až po žlutou. Tohle kouzelné prostředí je dokonalé pro romantické rande.

Zámek Lednice

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Chateau Lednice 😊🌳🚴 Bike weekend with my love 🚴😊💕 #lednice#moravia#igerscz#letsvisitmoravia

Příspěvek sdílel uživatel @ ajvy_z, Srp 8, 2016 v 11:01 PDT

Dokonalé spojení přírody s architekturou dalo vzniknout skvostu, jako je Lednicko–valtický areál na jihu Moravy. Tato nejrozsáhlejší koncepčně upravená krajina na světě, která je zapsaná na seznam památek UNESCO, okouzlí každého návštěvníka. Můžete si zde prohlédnout 23 metrů vysoký obelisk, Janův hrad, Minaret či Lovecký zámeček. Apollonův chrám, Rybniční zámeček a Hraniční zámeček pak zdobí břehy rybníků. Opomenout byste neměli kromě prohlídky lednického zámku ani zámecký park. Milovníci historie určitě ocení komentované prohlídky. V areálu můžete strávit i celý den, a vychutnat si tak za hezkého počasí společně s drahou polovičkou přírodu a klid. Jelikož Lednice se nachází v kraji vína, doporučujeme propojit s návštěvou vinných sklepů či degustací.

Mumlavské vodopády

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Mumlavske vodopady v Krkonoších ⛰ #mumlavskevodopady #mumlava #harrachov #krkonose #krkonosemountains #krkonosenationalpark #mountains #watterfall #ceskojekrasne #ceskapriroda #ceskakrajina #krnap #nature #naturephotography #photography #lightroom #lightroomedits #canon6dmkii #instagram #instaphoto

Příspěvek sdílený Honzik Krištofík (@honzik90), Čen 20, 2019 v 10:32 PDT

Když nemůžeme za Niagarskými vodopády, zavítejme za těmi tuzemskými. Kouzlo padající vody a přírody dokáže vytvořit neopakovatelnou atmosféru. Nedaleko rekreačního střediska Harrachov na řece Mumlavě se nachází Mumlavské vodopády. Tento přírodní skvost jezdí obdivovat lidé z celé země. Hlučně řítící se vodopády zaujímají celé řečiště a padají až do hloubky deseti metrů. Ve skále ze žuly vytváří obří kotle neboli tzv. Čertova oka. Hned u vodopádů najdete Mumlavskou boudu, kde je místo původní hájovny restaurace. K vodopádům se dostanete jednoduše, pěšky z Harrachova po modré trase, která je dlouhá jeden kilometr. Náš tip: vydejte se na cyklistický výlet s výhledy po okolí. Trasa je značená a celý okruh má 23 kilometrů!

Praha

Zobrazit příspěvek na Instagramu

🍇KAPLE A VINICE SVATÉ KLÁRY V BOTANICKÉ ZAHRADĚ V TROJI 🍇#kaplesvklary #kaplesvateklary#vinicesvateklary #vinicesvklary #troja #vinohrady #vino #praha #botanickazahrada #leto #prochazkavtroji #chapelofstclare #vineyardsofstclare #vineyards #wine #botanicgarden #visitprague #visitczechrepublic #fromczechia #gardenwalk

Příspěvek sdílený Eliška (@eliska.58), Srp 7, 2019 v 6:31 PDT

Matka měst, srdce Evropy anebo Zlatá Praha, tak se přezdívá naší metropoli. Právě ta může být tím nejromantičtějším místem na celé Zemi. A to díky nespočtu kouzelných zákoutí, ale i vyhlídek. Vydejte se na Petřín, do Botanické zahrady či na vinici sv. Kláry, kde budete mít Prahu jako na dlani. Své kouzlo má i noční metropole anebo východ slunce na Karlově mostě, kde nepotkáte v tuto dobu živáčka. Pokud chcete zažít něco netradičního, zamluvte si šlapadla anebo si půjčte paddleboard a prozkoumejte krásy Prahy z Vltavy.