John Legend s manželkou Chrissy Teigen na letošním udílení cen Grammy

John Legend s manželkou Chrissy Teigen na letošním udílení cen Grammy Zdroj: Profimedia.cz

Česká návrhářka šije roušky v klipu slavného hudebníka Johna Legenda

Módní návrhářka Kateřina Geislerová byla jednou z prvních, které v polovině března sedly k šicímu stroji a místo šatů začaly šít roušky. Nyní ji díky tomu můžeme vidět ve videoklipu slavného hudebníka Johna Legenda. Jak se to povedlo?

Bylo 15. března, tři dny po vyhlášení nouzového stavu, když návrhářce Kateřině Geislerové došlo, že nikdo z jejího okolí nemá k dispozici roušky, kterými bychom se navzájem mohli chránit proti šíření koronaviru. Tak sedla k šicímu stroji a za pár hodin s kamarádkou ušily tři sta kousků v červené barvě, která je pro její tvorbu typická.

Zájem lidí byl enormní, a tak Kateřina přizvala další kamarády, mezi nimi i make-up artistu Pavla Kortana, a společně začali burcovat ostatní návrháře, švadlenky, dílny či dodavatele látek, aby se zapojili do hromadného šití roušek. Výsledkem bylo na čtyřicet tisíc roušek distribuovaných do nemocnic, porodnic, domů pro seniory, restaurací, škol nebo zkrátka lidem, kteří je potřebovali, což byl v podstatě každý.

Kromě odměny v podobě vděku a pocitu smysluplné práce se nyní Kateřina Geislerová dočkala i nečekané pocty. Slavný hudebník John Legend se totiž rozhodl věnovat videoklip ke své nové skladbě Bigger Love lidem z celého světa, kteří se ze dne na den ocitli v sociální izolaci. Vznikla dojemné kompilace videí natočených na mobil, která zachycuje momenty z doby, kterou jsme ještě všichni před několika týdny žili.

John Legend s manželkou Chrissy Teigen na letošním udílení cen Grammy
John Legend s manželkou Chrissy Teigen na letošním udílení cen Grammy | Zdroj: Profimedia.cz

Kateřina Geislerová s Pavlem Kortanem jsou zde zachyceni právě při šití roušek a při tom, jak je následně házejí lidem z okna. Jejich video se do klipu Johna Legenda dostalo díky produkční společnosti Milk & Honey, která se za Českou republiku na tvorbě klipu podílela. Podívat se na něj můžete zde, Kateřinu Geislerovou uvidíte od stopáže 1:00.