Video placeholde

5 dietních návyků z Hollywoodu. Co jí Eva Mendes, Cameron Diaz, Jennifer Lawrence...

Hollywood je plný trendů, samozřejmě módních, ale teď mnohem více těch dietních. Všichni touží žít zdravě. Ženy s dokonalými těly se na nás usmívají ze všech možných i nemožných míst a člověka musí napadnout: Jak to dělají? Nejsou už jejich diety nebo péče o figuru za hranicí zdravého rozumu? U leckterých určitě ano. My jsme v tom obřím množství našli pět slavných žen, které nám mohou být inspirací. Jejich stravovací návyky jsou jednoduché, nejsou hazardem se zdravím a na léto jsou jak stvořené.

1. Eva Mendes: Zelenina na prvním místě

Pro bezmasý životní styl se rozhodla krásná herečka Eva Mendes a svého počinu nelituje: "Nejím maso už asi 6 let, protože nesouhlasím s tím, jak se zachází se zvířaty v chovech a jak se s nimi celkově hospodaří. Když jsem své rozhodnutí řekla nahlas, okamžitě jsem se cítila lépe. Zejména psychicky, a to mělo i vliv na mé tělo. Po ročním vyloučení masa vypadala moje pokožka mnohem jasněji a zdravěji." Pokud potřebujete trochu času jako „všežravec“, než opravdu přejdete na bezmasou stravu, můžete konzumovat maso volně žijících zvířat nebo čerstvé ryby.

Eva Mendes
Eva Mendes | Zdroj: shutterstock.com

Kromě vyloučení červeného a bílého masa Eva ve svém jídelníčku dodržuje striktní pravidla: „Jsem posedlá pravidelným řádem,“ zmínila Eva v rozhovoru o svých stravovacích návycích v časopise Shape. To, co v průběhu týdne jí, se proto den ode dne příliš neliší. Snídaně znamená vajíčka (na jakýkoliv způsob) s plátkem chleba. Oběd a večeře stojí na vyváženém poměru bílkovin a zeleniny. Přidat se občas může i rýže nebo quinoa.

Pokračování 2 / 5

2. Jennifer Lawrence: Milovnice jídla

Jennifer Lawrence je známá svou krásou, talentem, ale je i láskou k jídlu. Jennifer, jak sama říká, považuje jídlo za svou nejoblíbenější část dne, což je mimochodem velmi osvěžující postoj, zejména ve světě extrémních diet. Prostě si jídlo užívá a cítí se dobře. Tento postoj vám schválí i každý odborník. Proto prvním krokem k udržení zdravé a výživné stravy je pozitivní vztah k jídlu. Střídmost a vyváženost jsou důležitější a přinášejí trvalejší efekt než přísné omezování.

Jennifer Lawrence
Jennifer Lawrence | Zdroj: shutterstock.com

"Nikdy bych nemohla žít bez jídla. Ale je to vše o rovnováze. Můj trenér mě naučil jíst, pohybovat se a žít skvělý, ale zdravý život. Ráda trénuji, ale pak klidně vyrazím se svou rodinou na hranolky a hamburger.“ Ještě jednu věc naučil J.Law její trenér. Během dne promíchat trochu slané vody s normální vodou, citronovou vodou nebo kokosovou.

Pokračování 3 / 5

3. Jennifer Hudson: Pracuje s vlastní touhou

Slavná zpěvačka a herečka Jennifer Hudson se rozhodla motivovat svět ke zdravějším zvykům, a tak se v roce 2010 stala mluvčí Weight Watchers a do světa začala šířit názor: "Je to změna životního stylu, ne dieta."

Jennifer Hudson
Jennifer Hudson | Zdroj: istock.com

Součástí tohoto zdravého životního stylu jsou svačiny. Stálý přísun energie z jídla udržuje, dle Jennifer, váš metabolismus stabilní. " Když mám chuť na něco slaného a křupavého, jím pražené mandle ... Je to něco jiného, ale uspokojují to mé touhy." Naslouchejte své chuti a nezapomínejte svačit. Skvělá strava kombinovaná s cvičením a doplňky vám pomůže zhubnout!

Video placeholde

Pokračování 4 / 5

3. Cameron Diaz: Nejí nic bílého

Podle stravovacího plánu společnosti Teddy Bass je Cameron povinna jíst 6krát denně. To jí pomáhá, aby se nestala anorektičkou stejně jako některé z dalších slavných osobností. Cameron Diaz se řídí dietním plánem "bez bílého". To znamená, že se vyhýbá bílému cukru, bílé rýži, bílé mouce, bramborám a věcem vyrobeným z bílé mouky jako chléb, koláče, těstoviny, nudle atd.

"Kdysi jsem jedla smažené jídlo od rána do noci. Ale už jsem to opravdu musela změnit. Mám ráda smažené kuře a hranolky, ale už to nemůžu stále jíst."

Máte-li problém s akné či pletí celkově, pak by vás jistě zajímalo, jak ho vyřešila právě Cameron Diaz. Určitě vás ale nepotěší, pokud máte rádi mléčné výrobky. Podle samotné herečky se totiž její pokožka výrazně zlepšila právě po omezení mléčných produktů.

Pokračování 5 / 5

Gwyneth Paltrow: Posedlá zdravím

Gwyneth Paltrow byla v minulosti kritizována za sdílení některých extrémních dietních postupů. To zahrnuje vše od V- steam (ano, to je přesně to, jak to zní: parní čištění vaší vagíny) po přísné dietní omezení. Gwyneth se ve zdravém životním stylu vzhlédla natolik, že se rozhodla v roce 2008 založit dokonce i vlastní web s názvem goop.com, kde se vyjadřuje zejména právě k otázkám zdravého životního stylu, poskytuje tipy, recepty. Vytvořila si vlastní detoxikační kúru, striktně dodržuje makrobiotickou dietu, cvičí jógu a samozřejmě důkladně dbá na pojídání biopotravin.

Gwyneth Paltrow
Gwyneth Paltrow | Zdroj: profimedia.cz

Vydala vlastní kuchařku, která se jmenuje Je to jednoduché. Podtitul nabízí recepty pro opravdu hodně vytížené ženy. Gwyneth sází na nutričně vyváženou stravu. Ve spoustě jejích receptů hrají hlavní roli vejce.

Herečka dál přiznává, že pije sklenku vína každý den a vykouří přesně jednu cigaretu týdně. Ve svých receptech dbá hlavně na to, aby příprava byla rychlá a jednoduchá.