Bolest hlavy

Bolest hlavy Zdroj: shutterstock.com

3 důvody, proč vás bolí hlava. Zbavte se jich!

"Bolí mě hlava", věta, kterou slyším, troufnu si říci, téměř každý den. Stěžuje si kolegyně, kamarádka, se kterou jste se po dlouhém dni sešla na kávu, nebo si bolest hlavy sedla za váš krk? Přijďte tomu na kloub, proč vás bolí, a hned napravujte. Mezi nejčastější důvody patří tyto.

1. Stres, stres a zase stres

Nedokončené úkoly v práci, hádka s partnerem, pozdní příchod na schůzku? Je tu stres. Začínáte cítit bolest za očima nebo máte pocit, že vám něco tlačí na hlavu. Máte-li stresovou práci, většinou kvůli napětí trávíte většinu dne v nepřirozené pozici a špatně držíte tělo. Co pomůže? Samozřejmě můžete sáhnout po lécích tlumících bolest, ale nezapomínejte, že jimi zatěžujete játra. Jinou variantou může být krátká masáž šíje. Promněte si krk nebo poproste kolegyni o malou masáž. A pak už jen vyklepejte zbytky stresu z ramen.

Aby se bolest příště neopakovala: Pořiďte si kvalitní židli a zkontrolujte si, že se nehrbíte. Jasně, chcete co nejrychleji dokončit úkol a ze židle se nezvednete několik hodin. Chyba. Pracovní přestávky je třeba dodržovat.

Pokračování 2 / 3

2. Málo pijete

Zapomněli jste pít. Nedostatek tekutin při zvýšené aktivitě vede k dehydrataci. Může se tak stát v případě, že jste byli běhat a pak jste se dostatečně nenapili. Výsledkem bývá krutá bolest hlavy jako při kocovině. Příznakem začínající dehydratace jsou malátnost, závratě, vysušená pokožka a pocit suchých očí. Pijete dost, ale zapomínáte jíst? Bolest hlavy vám může způsobit nízká hladina cukru.

Aby se to neopakovalo: Když nezvládáte pít, jezte alespoň ovoce a nezapomínejte na malé svačinky.

Pokračování 3 / 3

3. Rýma zůstala v dutinách

Není to moc dlouho, co jste ulehli s chřipkou, prodělali virózu nebo přecházeli rýmu? Bolest hlavy může značit zánět dutin. Ten se kromě bolesti hlavy projevuje pocitem ucpaného nosu a tlakem okolo očí a tváří. Příznaky se zhoršují, když se předkloníte.

Aby se to neopakovalo: Když jste nemocní, opravdu se snažte odpočívat a vyléčit nemoc až do konce.