.

. Zdroj: Archiv značky

Sexy & sport: 3 české značky, které myslí na udržitelnost i různé typy postav

Plavky, oblečení na jógu nebo sexy spodní prádlo, které není focené na standardních modelkách, ale na ženách různých tvarů a různého věku. K tomu snaha o maximální šetrnost k přírodě a kvalitu. Lokálnost. A krásný minimalistický nebo cool design. Hodnoty, o kterých jsme dříve jen snili, se konečně zhmotňují v reálných značkách, které vznikají na českém trhu. Seznamte se!

Circlle

Chtěli byste cvičit v hezkém minimalistickém oblečení? Samozřejmě! A co kdyby bylo vyrobené z kvalitního ekologického materiálu? Přesně na takových hodnotách vystavila svou značku učitelka jógy Natália Krätsmar-Šmogrovičová, která se přísně vymezuje vůči fast fashion. Zaměřila se na sportovní oblečení inspirované jógou a nedávno přidala i plavky. Materiály pocházejí z Itálie, nikoli z levnější Asie, design oblečení je jednoduchý, barvy příjemně tlumené a střihy uzpůsobené různým typům postavy.

Kde koupíte? www.circlle.cz

Pokračování 2 / 3

LNK RULES

Že 99 % oblečení končí na skládkách, šokovalo i zakladatelku LNK RULES, Elenu Kožusznikovou, která se rozhodla navrhnout kolekci spodního prádla certifikovaného tencelu. Vybrala si dodavatele z dánského Aarhusu a zde také vznikají vzorkové modely prádla, následně jsou ale vyráběny v České republice. Kromě udržitelné kolekce „Try better with tencel“ v nabídce LNK RULES najdete i krajkové podprsenky a kalhotky ve vintage „babičkovském“ stylu.

Kde koupíte? www.lnkrules.com

Shop Up Stories, Anglická 14, Praha 2

Pokračování 3 / 3

Paon

Původně šlo o školní projekt dvou spolužaček z vysoké školy Andrey Kopalové a Togi Roštínské Burmaa, dnes je Paon (mimochodem ve francouzštině to slovo znamená páv) zavedená značka, která spolupracuje s řadou influencerů a dokonce má vlastní showroom. Jejich prádlo je svůdné i odvážné a současně vyrobené v České republice ponejvíce z certifikovaných materiálů, jako jsou bambus a bio bavlna. Pro Paon je typický osobitý styl, kde nechybí barvy, loga, delikátní krajka či satén, hodně rafinovaných pásků a chokerů.

Kde koupíte?www.paonlabel.com

Žitná 27, Praha 2