.

. Zdroj: Profimedia.cz

.
.
.
.
.
12
Fotogalerie

Od Rihanny po J.Lo: Nejobjemnější šaty na červeném koberci, které šokovaly svět

Když se řekne Jennifer Lopez a ikonické šaty, snad každý si vybaví ty zelenkavé průsvitné od značky Versace, které oblékla na předávání cen Grammy v roce 2000. Nutno říct, že šlo o jedny z nejodvážnějších šatů všech dob! Tento týden však J.Lo šokovala šaty, které mají naopak látky (mírně řečeno) přebytek. A rozhodně není jedinou, která si tento styl oblíbila.

V kategorii objemných šatů, které působí jako z říše divů, je přebornicí bezesporu Rihanna. Jistě si vybavíte rok 2015 a Met Gala, kam oblékla odvážný model čínské haute couture návrhářky Guo Pei. Ano, to byla ta ohromná žlutá kulatá vlečka, kterou když asistenti rozprostřeli po červeném schodišti, připomínala tak trochu korpus na pizzu (a vtípky na sociálních sítích na sebe nenechaly dlouho čekat).

Rihanna se toho ovšem nebojí, však ji právem vnímáme jako ikonu, která drze překračuje hranice očekávaného a hrdě demonstruje ženskou sílu. Třeba tím, že i v době, kdy měla pár kilo navíc a fanoušci jí to vyčítali, klidně oblékla červené šaty španělského návrháře Giambattisty Valliho, který až surrealisticky zveličuje objem svých rób. Ale celebrity, jako je Rihanna nebo zmíněná Jennifer Lopez, to milují. Takové šaty totiž neunese každá, takové šaty sklidí údiv, respekt, ale i posměch. Současně však stvrdí váš status superhvězdy!

Které další celebrity takto zariskovaly? Připomeňte si nejobjemnější šaty všech dob v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 13

Rihanna v šatech Giambattista Valli

Rihannina záliba v objemných šatech začala v roce 2015, kdy si na Grammy Awards oblékla tuhle cukrkandlovou haute couture róbu návrháře Giambattisty Valliho (o něm v tomto výčtu uslyšíte nejčastěji). Samozřejmě jimi patřičně šokovala.

.
. | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 3 / 13

Rihanna v šatech Guo Pei

Tématem Met Gala bylo v roce 2015 čínské umění. Celý večer si pro sebe tenkrát ukradla zpěvačka Rihanna v kostýmní kreaci haute couture návrhářky Guo Pei. V její vlečce nejeden zlomyslný fanoušek viděl korpus na pizzu, a tak se RiRi dočkala řady posměšných memů. Z hlediska dress code, který vyžaduje kreativitu a respekt k danému tématu, si ovšem Rihanna odnesla jedničku s hvězdičkou.

.
. | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 4 / 13

Claire Danes v šatech Zac Posen

Met Gala o rok později a další památné šaty. Herečka Claire Danes v nich tehdy připomínala Popelku, a tak se i ona dočkala velké pozornosti fanoušků na sociálních sítích. To ale nebylo vše – bledě modré šaty, vyrobené ze speciální organzy z optických vláken, ve tmě svítily! Zkrátka móda ve věku technologií, jak znělo i tehdejší téma galavečera.

.
. | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 5 / 13

Aishwarya Rai v šatech Michael Cinco

Další variace na Popelku, tentokrát v podání populární indické herečky a Miss World z roku 1994 jménem Aishwarya Rai. Šaty s brokátovou výšivkou navrhl dubajský designér Michael Cinco, který na objemu sukně opravdu nešetřil. Opulentní, velkolepé, romantické, diskutabilní, a hlavně nezapomenutelné!

.
. | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 6 / 13

Aishwarya Rai v šatech Ralph & Russo

Červený koberec v Cannes jen o den později a opět Aishwarya Rai, která pro změnu předvedla bohatou kaskádovou sukni z haute couture kolekce návrhářů Ralph & Russo. Jestli byla předchozí večer za princeznu, tak tentokrát byla královnou!

.
. | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 7 / 13

Rihanna v šatech Giambattista Valli

A zase ta Rihanna! Takto odvážně si vyšla na premiéru filmu Valerian. Opět vsadila na příznačný objem v podání Giambattisty Valliho, jen tentokrát předvedla i velmi odvážný výstřih. Fanoušci se tehdy nemohli shodnout, jestli vypadá senzačně, nebo se zbláznila, někteří poukazovali na to, že Rihanna potřebuje skrýt přebytečná kila, anebo že je dokonce těhotná. Nic z toho se ale nepotvrdilo!

.
. | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 8 / 13

Kendall Jenner v šatech Giambattista Valli

Začátek roku 2018 poznamenala aféra Harveyho Weinsteina a hnutí Me Too, jemuž se rozhodla vyjádřit podporu řada hereček a dalších celebrit. Večerem, který měl jasně demonstrovat ženskou sílu a jednotu, se staly Zlaté glóby a doporučeným dress codem černá barva. Modelka Kendall Jenner tehdy vsadila na šaty od Giambattisty Valliho. Ty díky vpředu zkrácené sukni a důrazu na vlečku nepůsobily nijak monstrózně, ale i tak byla Kendall mezi jinými černými róbami nepřehlédnutelná.

.
. | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 9 / 13

Lady Gaga v šatech Armani Privé

Tento výčet by nebyl úplný bez Lady Gaga a jejích kreací. Ačkoli jsou dávno pryč časy, kdy musela za každou cenu šokovat, i dnes ráda oblékne kostýmně náročné a riskantní modely. Letos upoutala na Grammy Awards dramatickou černou róbou značky Armani Privé, která se skládala z krajkového topu a nabírané sukně s dlouhou černou vlečkou.

.
. | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 10 / 13

Deepika Padukone v šatech Ashi Studio

Deepika, nebo dinosaur? ptali se fanoušci na sociálních sítích, když spatřili fotografie z letošního červeného koberce v Cannes. Indická herečka totiž vsadila na složitě strukturovanou róbu s naddimenzovanámi rukávy, a ano, díky svému plisování tak trochu evokovaly triceratopse. Nicméně šlo také o róbu krásnou, vzdušnou, sexy a jednoduše pohádkovou.

.
. | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 11 / 13

Lady Gaga v šatech Valentino

A zrodila se superhvězda... ! Parafráze názvu filmu, ve kterém exceluje Lady Gaga, je zcela namístě a zpěvačka tento přerod dokáže podtrhnout i výběrem svých šatů. Péřovými šaty Valentino Haute Couture rozvířila festival v Benátkách a my už se nemůžeme dočkat, co si vezme na Zlaté glóby, kde bude mezi nominovanými na nejlepší herečku v hlavní roli.

.
. | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 12 / 13

Tracee Ellis Ross v šatech Valentino

Také letošní Emmy Awards měly své velké růžové šaty! Jejich odvážnou nositelkou byla herečka Tracee Ellis Ross, která jim dala vyniknout i díky své přirozené a vznešené kráse. Šaty z muchlané látky pocházejí z kolekce Valentino Haute Couture.

.
. | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 13 / 13

Jennifer Lopez v šatech Giambattista Valli

Vždy, když Jennifer Lopez vyrazí na červený koberec, má to grády. Nebojí se sexy prostřihů, průsvitných materiálů ani glamour klasiky a pokaždé vypadá bezchybně! Tentokrát na to šla jinak a místo vzhledu sexy divy vsadila na kombinaci dramatického objemu a elektrizující barvy. Asi už poznáváte, že jde opět o šaty návrháře Giambattisty Valliho a o jeho nekompromisní pojetí ženské síly.

.
. | Zdroj: Profimedia.cz