.

. Zdroj: Profimedia.cz

.
.
Módní ilustrace ze 70. let
.
.
7
Fotogalerie

Nejvíc trendy šaty tohoto podzimu: Vévodkyně Kate je nosí už dávno!

Vévodkyně Kate svým stylem zpravidla nenásilně sleduje aktuální trendy, tentokrát je ale výrazně předběhla!

Vévodkyně z Cambridge navštívila začátkem července Nemocnici Královny Alžběty, aby se zde účastnila oslav výročí k jejímu založení. Pro tuto příležitost si vybrala nezvyklý model – midi šaty s jemným retro vzorem, bílým košilovým límečkem a s bílými manžetami. Tento styl si nejspíš oblíbila, protože podobné šaty už na sobě měla několikrát. Jednalo se ale o tytéž – tmavomodré košilové šaty s puntíky od Alessandry Rich, které oblékla už třikrát a zvěčnila se s nimi i na rodinnou fotografii u příležitosti Charlesových sedmdesátin.

.
. | Zdroj: Profimedia.cz

.
. | Zdroj: Profimedia.cz

Jestli vám midi šaty s bílým límečkem a manžetami připadají poněkud retro, tak máte pravdu. Tento styl začal být populární koncem šedesátých let, kdy ještě doprovázel mini šaty, později pokračoval v sedmdesátkách, kterými se inspirují i současní návrháři. V bývalém Československu podobné modely šila profesorka a módní návrhářka Zdenka Bauerová.

Módní ilustrace ze 70. let
Módní ilustrace ze 70. let | Zdroj: Profimedia.cz

Letos šaty s bílým límečkem a manžetami představily pařížské značky Chloé, Celine a Chanel, takže se dá čekat, že módní řetězce tuto inspiraci neponechají bez povšimnutí.

.
. | Zdroj: Profimedia.cz

.
. | Zdroj: Profimedia.cz

.
. | Zdroj: Profimedia.cz