Ether lookbook

Ether lookbook Zdroj: Archiv Ether

Ether lookbook
Ether lookbook
Ether lookbook
Ether NOVA COLLECTION lookbook
Ether lookbook
17
Fotogalerie

Na vlně streetwearu & minimalismu: Nenechte si ujít novou kolekci značky Ether

Nemusí se nám to líbit, ale je to tak. Současná móda posouvá naše vnímání tím, že jde za hranice všední líbivosti a sbližuje styly, které donedávna stály na opačných stranách módních i společenských barikád. Streetwear je nový luxus a rád se mísí s vysloveně elegantními prvky i milovaným minimalismem. Boří se hranice sezónnosti i genderu. Právě z těchto nečekaných kombinací v této době vznikají nejvlivnější kolekce světa. A my můžeme být hrdí, že podobné máme k mání i u nás. Aktuálně třeba v prodejním showroomu Deelive na Praze 1, kde je k vidění (a ke koupi) nová kolekce značky Ether.

Za značkou Ether stojí česká návrhářka Eva Vontorová, která se ve své tvorbě primárně zaměřuje na originální kožené doplňky. Její kolekce s názvem NOVA COLLECTION ale potěší i všechny, kdo si potrpí na promyšlený a minimalistický šatník (ve smyslu stylu i množství oblečení). Obsahuje totiž veskrze univerzální a nadčasové kousky, které se dají snadno kombinovat.

Ether lookbook
Ether lookbook | Zdroj: Archiv Ether

Nejedná se o klasickou sezónní kolekci, ale o tak zvanou kapsulní, která se dá rozdělit na letní a zimní část. V té letní najdete šaty, overaly, mikinu, kožené kalhoty a lehký trenčkot, v té zimní opět mikinu, kabát, sukně, tylové šaty, večerní šaty a také tylové roláky.

Už z tohoto výčtu je patrné, že nejde vysloveně o basic věci typu bílé tričko a džíny, ale o originální kousky, které propojuje rukopis návrhářky. Tím jsou třeba specifická křivka, která v zimní části kolekce protíná jednotlivé střihy, nebo volány, které zase dodávají letním kouskům punc slavnosti.

Ether lookbook
Ether lookbook | Zdroj: Archiv Ether

Začíná filmový festival v Karlových Varech, na podzim pro změnu opět vypuknou Mercedes-Benz Prague Fashion Week nebo Designblok. Právě tyhle kousky jsou jako stvořené pro společenské akce, které vyžadují nejen dress-code, ale i jistou míru osobitosti.

Ether lookbook
Ether lookbook | Zdroj: Archiv Ether

Bestsellerem a současně ikonickým produktem značky Ether je ovšem kubisticky tvarovaná kabelka Trigon, která svou estetikou dokonale zapadá do současných streetwear trendů ve stylu značek Off-White, Balenciaga nebo Calvin Klein.

Ether lookbook
Ether lookbook | Zdroj: Archiv Ether

Kolekci, nové verze kabelek Trigon (jejich cena začíná na 10 tisících) i další tašky a batohy Ether si můžete až do 20. července prohlédnout a zakoupit v rámci pop-up shopu v krásných prostorách showroomu Deelive design. Určitě se tam zajděte podívat, najdete tam i plno dalších krásných designových kousků z české a slovenské tvorby a uvědomíte si, že máme přece jen být na co pyšní.