Street style v Paříži

Street style v Paříži Zdroj: Profimedia.cz

Kabelka z Polska nebo boty z Bulharska: Proč po nich šílí celý módní svět?

Francie, Itálie, Skandinávie... destinace, které nás z módního hlediska asi nikdy nepřestanou fascinovat. Jenže jak je móda rychlá a zběsilá, tak roste zájem i o něco méně známého a okoukaného. Tak se do popředí dostávají i niche značky ze střední a východní Evropy. Jenže jak už bylo řečeno, móda je rychlá a zběsilá a po kabelce z Polska, botách z Bulharska nebo šatech z Maďarska či Ukrajiny najednou touží celý svět. 

Chylak (Polsko)

Kdybyste před pár lety někomu sdělila, že máte kabelku z Polska, asi byste příliš uznání nesklidila. K této zemi jako z importního hlediska holt příliš nevzhlížíme. I zde se ale v roce 2014 vyloupla značka, kterou dnes hrdě nosí modelky a influencerky v čele s Alexou Chung. Je to Chylak, pojmenovaná po své zakladatelce Zofii Chylak. Ta prorazila s kolekcí kabelek na každodenní nošení, které vypadají dražší, než ve skutečnosti jsou. Chylak sází na vděčnou kombinaci elegance a nadčasového designu s nádechem vintage. K nejžádanějším patří crossbody kabelka půlkulatého tvaru s efektem lesklé krokodýlí kůže, na níž je miniaturně, avšak zlatě vyveden hrdý nápis "Made in Poland".

Zobrazit příspěvek na Instagramu

They are here! Saddle Bags “Glossy Black Crocodile” are back in stock and available now online at www.chylak.com

Příspěvek sdílený CHYLAK (@chylak.bags),Čec 22, 2019 v 10:07 PDT

Článek pokračuje na následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 4

By Far (Bulharsko)

Kdo na Instagramu nemá kabelku nebo boty od značky By Far, jako by neexistoval! Když jsme o této značce psali před dvěma lety, nazvali jsme článek: Boty, které jsou pro Francouzky tím, čím byly manolky pro Carrie. Právě francouzské módní influencerky jako Jeanne Damas nebo Sabina Socol patřily k prvním, které podlehly designu pantoflíčků čerpajícímu z retro estetiky 60. let. Dnes už nosí By Far i Beyoncé, i tak je ale fajn si připomínat, že tyhle boty a kabelky z kvalitní italské kůže se vyrábějí v Bulharsku. Právě odsud totiž pochází dvojčata Sabrina Bezuhanova a Valentina Gyosheva a jejich kamarádka Denitsa Bumbarova, které tuto značku založily teprve před třemi lety.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

🌞

Příspěvek sdílený Lucia Cuesta (@luciacuesta_),Kvě 1, 2019 v 4:36 PDT

Pokračování 3 / 4

Sleeper (Ukrajina)

Šaty, které vypadají jako noční košilka Brigitte Bardot – holčičkovsky nevinné, ale současně koketní, s odhalenými rameny, balonovými rukávy, princeznovským výstřihem či kanýrem. Pohodlné na den i noc, na procházku ve městě i relax u bazénu. Právě s těmi přišla na trh značka Sleeper, kterou před čtyřmi lety založily kyjevské módní redaktorky Kate Zubarieva a Asya Varetsa. Šaty určené na noční i denní snění vám mají dodat pocit, že všude se můžete cítit stejně pohodlně jako doma. Vedle různých střihů najdete v portfoliu Sleeper i saténová pyžama, která zase klidně můžete obléci třeba na party. Nepřeháníme, Karolína Kurková takto v jednom vyrazila.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Strolling into the week like @lilysilwer 💫 Mimosa Loungewear Dress. Shop online👆

Příspěvek sdílený Sleeper (@daily_sleeper),Kvě 27, 2019 v 12:22 PDT

Pokračování 4 / 4

Nanushka (Maďarsko)

Do Maďarska za módou se jezdilo už v osmdesátkách, a tak není takovým překvapením, že se právě v Budapešti vylíhla značka, po níž dnes prahnou nejen všechny módní influencerky, ale nosí ji i celebrity jako Salma Hayek, Dua Lipa nebo Hailey Bieber. Název Nanushka už jste nejspíš slyšeli, možná ale netušíte, že za ní stojí maďarská návrhářka jménem Sandra Sandor, která tuto značku založila v roce 2006 a dnes ji vede společně se svým životním partnerem Peterem Baldasztim. Do současné módy vnesla ojedinělou koncepci moderní ženskosti a sofistikovaného minimalismu, který stojí na ležérních střizích a barevné střídmosti (s občasnými sezónními výjimkami). A co teprve kabát nebo bunda z veganské kůže!

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Wrap yourself in our signature and soft as butter vegan leather which just so happens to be made without any harmful PVC, making it animal friendly, human friendly and closet friendly. 🐆via @fundachristophersen #nanushkagirls #veganleather

Příspěvek sdílený NANUSHKA (@nanushka),Čen 11, 2019 v 12:02 PDT