I.AM.GIA, 75 eur, www.iamgia.com

I.AM.GIA, 75 eur, www.iamgia.com Zdroj: Archiv firem

Bella Hadid
I.AM.GIA, 81 eur, www.iamgia.com
Motel Rocks, 45 eur, www.motelrocks.com
Bershka, 20 eur, prodává Asos.com
Noisy May, 26 eur, peodává Asos.com
10
Fotogalerie

Celebrity mají nový trend: Sexy prostřihy v oblasti pánve

Rozmáhá se nám tady takový mikro trend, který můžeme blahosklonně ignorovat, ale také je třeba ho sledovat. Možná totiž signalizuje návrat k časům, kdy módě vládly bokovky.

Koncem června si Kim Kardashian dala dostaveníčko s Kate Moss ve Vatikánu. Už tak pozoruhodné setkání dvou odlišných módních ikon, které nakonec vyústilo ve spolupráci (Kate je nyní tváří kampaně značky Skims), ozvláštnila americká podnikatelka krajkovými šaty s nezvyklými prostřihy v oblasti pánve. Pochopitelně tím vzbudila vlnu pohoršení a spekulací, nakolik tímto outfitem porušila kodex a proč byla do Sixtinské kaple vůbec vpuštěna. A to ještě málokdo viděl, jak tyto šaty značky Barragán původně vypadaly na modelce. Ty první prostřihy, které má Kim pod žebry, měly původně odhalovat ňadra!

Tip na video: Jak vypadalo setkání Kim Kardashian a Kate Moss ve Vatikánu?

Video placeholde

Kim Kardashian
Kim Kardashian | Zdroj: Profimedia.cz

V ten samý den v Paříži vyšla z hotelu George V supermodelka Bella Hadid, aby navštívila fiting pro přehlídku návrháře Jacquemuse. Na sobě přitom měla kalhoty s obdobnými prostřihy jako Kim. Kalhoty australské značky I.AM.GIA lifestylová média okamžitě překřtila na „ovary cutout pants“ nebo také „pelvic pants“, což se do češtiny obtížně překládá jako kalhoty s prostřihy v oblasti vaječníků, respektive pánve. Čili takové zhmotnění noční můry všech mamin, které kdy pronesly větu: „Nastydnou ti vaječníky.“

Bella Hadid
Bella Hadid | Zdroj: Profimedia.cz

A současně výrazný signál, kam se nyní přesouvá pozornost módních tvůrců –⁠ do oblasti pupíku, boků a spodní části břicha, podobně jako před dvaceti lety, když módnímu domu Gucci kraloval Tom Ford. Ostatně, kalhoty či sukně s prostřihy či šňůrkami na bocích trendují na Instagramu už nějaký ten pátek, již dříve se objevovaly i na přehlídkách (Versace, Jacquemus, Dion Lee, Christopher Esber, Nensi Dojaka).

Nelze se však zbavit dojmu, že tento zdánlivý mikro trend pro pár celebrit a odvážné mladé holky, které rády konzumují rychlou módu, ve skutečnosti umetá cestu mnohem výraznějším módním tendencím, jako je návrat bokovek. O něm se spekuluje už nějaký čas, móda z doby kolem roku 2000 nyní výrazně trenduje a už se pro ni vžil název Y2K, který před jednadvaceti lety označoval programovací chybu v počítačích, související s přechodem na nové milénium.

Lottie Moss (sestra Kate) se svou matkou
Lottie Moss (sestra Kate) se svou matkou | Zdroj: Profimedia.cz

Zatím to však vypadá, že se ještě nic neděje. Přehlídky pro nadcházející podzim a zimu jsou stále ještě plné elegantních kalhot s vysokým pasem, takže je nakonec klidně možné, že bokovky budou v současné módě tímtéž co skinny džíny – nikoli módní hrozbou, která se chopí vlády a jiné střihy pošle do zapomnění, ale jednou z řady každodenních možností, co nosit.

Fotogalerie: Kde koupíte módní kalhoty s prostřihy (včetně těch Belly)?

Celebrity mají nový trend: Sexy prostřihy v oblasti pánve

I.AM.GIA, 75 eur, www.iamgia.com
I.AM.GIA, 75 eur, www.iamgia.com | Zdroj: Archiv firem
Bella Hadid
Bella Hadid | Zdroj: Profimedia.cz
I.AM.GIA, 81 eur, www.iamgia.com
I.AM.GIA, 81 eur, www.iamgia.com | Zdroj: Archiv firem
Motel Rocks, 45 eur, www.motelrocks.com
Motel Rocks, 45 eur, www.motelrocks.com | Zdroj: Archiv firem
Bershka, 20 eur, prodává Asos.com
Bershka, 20 eur, prodává Asos.com | Zdroj: Archiv firem
Noisy May, 26 eur, peodává Asos.com
Noisy May, 26 eur, peodává Asos.com | Zdroj: Archiv firem
Motel Rocks, 49 eur, www.motelrocks.com
Motel Rocks, 49 eur, www.motelrocks.com | Zdroj: Archiv firem
I.AM.GIA, 81 eur, www.iamgia.com
I.AM.GIA, 81 eur, www.iamgia.com | Zdroj: Archiv firem
Asyou, 25 eur, prodává Asos.com
Asyou, 25 eur, prodává Asos.com | Zdroj: Archiv firem
Motel Rocks, 67 eur, www.motelrocks.com
Motel Rocks, 67 eur, www.motelrocks.com | Zdroj: Archiv firem