Converse Chuck 70, 3490 Kč

Converse Chuck 70, 3490 Kč Zdroj: archiv firem

Tenisky z kolekce Vault by Vans x Bedwin and the Heartbreakers, info o ceně v obchodě
K-Swiss North Court, 1830 Kč
Tenisky Lonsdale, Factcool.cz, 4109 Kč
Tenisky z kolekce Vault by Vans x Bedwin and the Heartbreakers, info o ceně v obchodě
Converse Pro Leather Lola, 2790 Kč
27
Fotogalerie

Absolutní pohodlí: Jaké tenisky jsou letos nejvíc trendy?

Není sporu o tom, že letošnímu létu naplno vévodí sandálky a žabky. Pojďme se ale na chvíli mimo tyto trendy záležitosti podívat také na jednu nadčasovou klasiku, která vás nezklame nejen během horkých měsíců – tenisky. Klasické modely nikdy nevyjdou z módy, i mezi nimi se ale dají vypozorovat trendy kousky, které tuto sezónu můžete vídat jak na Instagramu, tak – a to především – v ulicích měst. Jaká pětice tenisek letos stojí za pozornost?

Retro modely

Odkazují k éře 70., 80. i 90. let a lze je najít u nejedné známé značky. Skvěle takové tenisky vypadají především v krémových odstínech, které jsou případně doplněné o vínové, zelené či žluté detaily. Noste je k letním vzdušným oblekům, šortkám s vyššími ponožkami a klidně i k šatům. A hlavně je po skončení léta neuklízejte, letos se vám budou velmi hodit také během módního podzimu.

TIP NA VIDEO: Historie tenisek Converse

Článek pokračuje na další straně >>>

Pokračování 2 / 5

Protiklady se přitahují

Taky jste během tohoto roku zahlédla na Instagramu módní odbornice, které si ke krásným šatům oblékly tenisky jako vystřižené ze sportovního botníku rodičů? Možná jste si v první chvíli pomyslela, že svět se musel již dočista zbláznit. Faktem ale je, že právě tyto masivní a často i na první pohled „ošklivé“ tenisky jsou jedním z hlavních trendů roku 2021. Kromě k již zmíněným midi a maxi šatům je noste také k rovným džínům, ke kterým přidáte třeba úpletový top. A až se ochladí, rovnou k outfitu přidejte i kožené sako či kabát.

Pokračování 3 / 5

Výrazné barvy

Colorblocking není v módě žádným nováčkem. Letos tato metoda kombinování barevných ploch výrazně prosákla také do obuvi. Barevné tenisky se tak mohou stát dalším klíčovým prvkem ve vašem šatníku, který krásně dotvoří jinak jednoduchý minimalistický outfit. A stejně jako retro modely budou takové tenisky vypadat skvěle i na podzim – zejména pak s chic dámskými obleky.

Pokračování 4 / 5

Na vysoké noze (a botě)

Mít pěkně chráněné kotníky není fajn záležitost jen na túry. Vysoké tenisky jsou další módní záležitostí tohoto léta a moc dobře si rozumí především se sukněmi a zkrácenými džíny, střiženými do lehkého zvonu. Noste buď černou, či bílou klasiku, ale stejně tak můžete sáhnout po barevné alternativě, která bude navíc ozvláštněná o podrážku na platformě.

Pokračování 5 / 5

Plátěná klasika

To, že klasické tenisky typu Converse či Vans nevyjdou nikdy z módy, je holý fakt. Letos jsou jejich zásluhy v módním světě ale přeci jen ještě o něco více doceněné. Pro jejich pohodlnost a univerzálnost je milují ženy i muži po celém světě. A tento rok s nimi uděláte skutečně hodně parády, když je přidáte k širokým džínům či midi sukním.