...

... Zdroj: Profimedia.cz

Mikrotrend, který nás baví: Sešlapané boty jako nový hit?

Módní značka Vetements pokračuje ve své spanilé jízdě nastolování bizarních trendů. Jedním z posledních jsou boty, které mají sešlápnutou patu. Šla byste do nich?

Vzpomínáte, jak vás rodiče v dětství napomínali, abyste si své tenisky nebo bačkory obouvala pořádně a nesešlapávala je? S touto zkušeností se těžko přijímá nový trend, který je právě na sešlápnuté patě postavený. Můžeme ho přisoudit cool módní značce Vetements, která si běžně pohrává s ironií a s tím, kam až může u svých zákazníků zajít. Protože ale má fanoušky z řad vlivných mileniálů a idolů těchto mileniálů, dost často jí to projde – třeba triko s logem DHL nebo boty s podpatky ve tvaru zapalovačů.

NEW SS18 SHOES AT MONTAIGNE MARKET POP-UP, 18 AVENUE MATIGNON 75008 PARIS

Příspěvek sdílený VETEMENTS (@vetements_official),Bře 3, 2018 v 8:56 PST

Lodičky Babouche, Vetements, 950 euw, www.matchesfashion.com
Lodičky Babouche, Vetements, 950 euw, www.matchesfashion.com | Zdroj: Archiv firem

Vetements nabízí sešlapané boty za královskou cenu 950 eur (respektive 890 eur v saténové verzi), nicméně jak známe vliv této značky, brzy se jistě dočkáme přístupnějších verzí. Zatím jsme tyto „sešlapané papučky“ inspirované marockou obuví objevili u sympatické americké značky Madewell, která vyniká kvalitní a pohodlnou obuví. A inspirovala se i modelka Tereza Maxová, která navrhla limitovanou kolekci jarních sešlápnutých mokasínek pro Tod's.

Sametové sešlápnuté balerinky, Madewell,
Sametové sešlápnuté balerinky, Madewell, | Zdroj: Archiv firem

The Limited Edition @tods designed by @terezamaxova is now available @parizska_13 #todsprague. Part of the proceeds will go towards helping abandoned children. @nadace_terezy_maxove 💖💕Dekujeme!! #tods #limitededition #instorenow✔️ @lbm_parizska ❤️#charityandfashion#helpingchildren #forwomen #formen #everystepcounts

Příspěvek sdílený Tereza Maxova (@terezamaxova),Bře 9, 2018 v 1:10 PST

Mimochodem, těšit se mohou i pánové, na než Vetements rovněž nezapomíná...

SPRING SUMMER 18 SHOES OUT NOW www.ssense.com @ssense

Příspěvek sdílený VETEMENTS (@vetements_official),Bře 7, 2018 v 3:12 PST