Ponožkové tenisky Balenciaga udávají styl

Ponožkové tenisky Balenciaga udávají styl Zdroj: Profimedia.cz

Seznamte se: Tohle jsou boty, které budeme chtít nosit na jaře!

Může být na chůzi něco pohodlnějšího než tenisky, které poslední léta válcují trh s obuví? Návrháři, konkrétně Demna Gvasalia, který stojí v čele módního domu Balenciaga, má jasnou odpověď: Ano, ponožkové tenisky. 

Zatím byly k vidění v ulicích hlavně v době konání fashion weeků, nicméně jak víme, tyto akce jsou expanzí módních mol a předzvěstí, co se bude nosit příští sezonu. Minimalistické černo-bílé tenisky složené ze dvou částí: bílé masivní podrážky a pružné černé ponožky. To, co z této boty dělá budoucí ikonu, je technologie, díky níž je opravdu lehoučká, a pak styl, který je naprosto čistý, úsporný a vévodí mu jen malé, nicméně všeříkající logo Balenciaga.

Ponožkové tenisky Balenciaga si oblíbily i dánské módní influencerky Thora Valdimarsdottir a Jeanette Friis Madsen
Ponožkové tenisky Balenciaga si oblíbily i dánské módní influencerky Thora Valdimarsdottir a Jeanette Friis Madsen | Zdroj: Profimedia.cz

A protože tyto modely vyjdou na stovky dolarů (konkrétně ten od Balenciagy stojí 700 $, respektive 500 eur), je otázkou času, kdy se na trhu objeví cenově příznivější verze. Aktuálně se dají tenisky v tomto stylu sehnat třeba v Mangu.

Ponožkové tenisky, Mango, 899 Kč
Ponožkové tenisky, Mango, 899 Kč | Zdroj: Archiv e-shopů a značek